Proseccomarinerade jordgubbar med jordgubbsmousse

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lyxig nyårsdessert som serveras i glas. Jordgubbar i Prosecco toppas med en len jordgubbsmousse. Toppa med jordgubbe och lyxigt guldpudrad Noblessechoklad.

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Jordgubbsmousse:
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 250 g frysta jordgubbar, tinade
  • 1 dl prosecco
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 20 färska jordgubbar
  • 2 dl prosecco
  • Noblesse
  • guldpulver

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten. Rör äggvita med socker i en bunke, gärna av metall, över vattenbad tills sockret smält. Ta från värmen och vispa med elvisp till en glansig maräng, ca 5 min.
  2. Mixa jordgubbarna till en puré och blanda med proseccon. Vispa grädden fluffig. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull och rör ner ca 1 dl av jordgubbspurén. Vänd varsamt ner resterande puré och vispad grädde i marängen. Rör till sist ner gelatinet. Låt moussen stå ca 1 tim i kylen.

Vid servering:

  1. Tärna jordgubbarna fint och lägg i serveringsglas. Häll på lite prosecco och skeda eller spritsa i moussen. Pensla noblessbladen med vatten och doppa i guldpulver. Stick ner i moussen tillsammans med en jordgubbshalva.

Servering

Servera samma dag som moussen tillagas.

Tips

Använd gärna flädercider som ett alkoholfritt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

(6)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Snabba marängbakelser

(1)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Rabarber- och jordgubbsmousse

(17)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)
10 st
  • Jordgubbsmousse:
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 250 g frysta jordgubbar, tinade
  • 1 dl prosecco
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 20 färska jordgubbar
  • 2 dl prosecco
  • Noblesse
  • guldpulver

Proseccomarinerade jordgubbar med jordgubbsmousse

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lyxig nyårsdessert som serveras i glas. Jordgubbar i Prosecco toppas med en len jordgubbsmousse. Toppa med jordgubbe och lyxigt guldpudrad Noblessechoklad.

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten. Rör äggvita med socker i en bunke, gärna av metall, över vattenbad tills sockret smält. Ta från värmen och vispa med elvisp till en glansig maräng, ca 5 min.
  2. Mixa jordgubbarna till en puré och blanda med proseccon. Vispa grädden fluffig. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull och rör ner ca 1 dl av jordgubbspurén. Vänd varsamt ner resterande puré och vispad grädde i marängen. Rör till sist ner gelatinet. Låt moussen stå ca 1 tim i kylen.

Vid servering:

  1. Tärna jordgubbarna fint och lägg i serveringsglas. Häll på lite prosecco och skeda eller spritsa i moussen. Pensla noblessbladen med vatten och doppa i guldpulver. Stick ner i moussen tillsammans med en jordgubbshalva.

Servering

Servera samma dag som moussen tillagas.

Tips

Använd gärna flädercider som ett alkoholfritt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Päron- och hallonpaj med kardemummasås

(6)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Snabba marängbakelser

(1)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Rabarber- och jordgubbsmousse

(17)

Proteinpannkaka med bär

(8)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies