För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Proseccomarinerade jordgubbar med jordgubbsmousse

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Lyxig nyårsdessert som serveras i glas. Jordgubbar i Prosecco toppas med en len jordgubbsmousse. Toppa med jordgubbe och lyxigt guldpudrad Noblessechoklad.

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Jordgubbsmousse:
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 250 g frysta jordgubbar, tinade
  • 1 dl prosecco
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 20 färska jordgubbar
  • 2 dl prosecco
  • Noblesse
  • guldpulver

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten. Rör äggvita med socker i en bunke, gärna av metall, över vattenbad tills sockret smält. Ta från värmen och vispa med elvisp till en glansig maräng, ca 5 min.
  2. Mixa jordgubbarna till en puré och blanda med proseccon. Vispa grädden fluffig. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull och rör ner ca 1 dl av jordgubbspurén. Vänd varsamt ner resterande puré och vispad grädde i marängen. Rör till sist ner gelatinet. Låt moussen stå ca 1 tim i kylen.

Vid servering:

  1. Tärna jordgubbarna fint och lägg i serveringsglas. Häll på lite prosecco och skeda eller spritsa i moussen. Pensla noblessbladen med vatten och doppa i guldpulver. Stick ner i moussen tillsammans med en jordgubbshalva.

Servering

Servera samma dag som moussen tillagas.

Tips

Använd gärna flädercider som ett alkoholfritt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-01-02

Att tipsa om färska jordgubbar till nyårsafton, hur tänkte ni där? #klimatosmart

Liknande recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Snabba marängbakelser

(2)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Lingonkokta päron med vaniljcreme

(17)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)
10 st
  • Jordgubbsmousse:
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 250 g frysta jordgubbar, tinade
  • 1 dl prosecco
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 20 färska jordgubbar
  • 2 dl prosecco
  • Noblesse
  • guldpulver

Proseccomarinerade jordgubbar med jordgubbsmousse

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Lyxig nyårsdessert som serveras i glas. Jordgubbar i Prosecco toppas med en len jordgubbsmousse. Toppa med jordgubbe och lyxigt guldpudrad Noblessechoklad.

Tillagningstid: 1 tim + 1 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten. Rör äggvita med socker i en bunke, gärna av metall, över vattenbad tills sockret smält. Ta från värmen och vispa med elvisp till en glansig maräng, ca 5 min.
  2. Mixa jordgubbarna till en puré och blanda med proseccon. Vispa grädden fluffig. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull och rör ner ca 1 dl av jordgubbspurén. Vänd varsamt ner resterande puré och vispad grädde i marängen. Rör till sist ner gelatinet. Låt moussen stå ca 1 tim i kylen.

Vid servering:

  1. Tärna jordgubbarna fint och lägg i serveringsglas. Häll på lite prosecco och skeda eller spritsa i moussen. Pensla noblessbladen med vatten och doppa i guldpulver. Stick ner i moussen tillsammans med en jordgubbshalva.

Servering

Servera samma dag som moussen tillagas.

Tips

Använd gärna flädercider som ett alkoholfritt alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-01-02

Att tipsa om färska jordgubbar till nyårsafton, hur tänkte ni där? #klimatosmart

Liknande recept

Mandelris med fruktsallad och romlag

(3)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Snabba marängbakelser

(2)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Lingonkokta päron med vaniljcreme

(17)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)