Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

De fräscha tillbehören framhäver ostpajens krämighet och läckra smak.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl fullkornsmjöl
  • 125 g kallt smör i kuber
  • 1 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 4 stora ägg
  • 4 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g lagrad prästost, fint riven
  • Vinägrett
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Sallad
  • 1 fänkål
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mjölsorterna i en matberedare med smör och salt. Kör hastigt ihop till en smulig massa.
  2. Tillsätt vattnet medan maskinen är igång tills det bildas en deg (arbeta alternativt med händerna, först till en smulig deg, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en fast deg.)
  3. Tryck ut i en form som är ca 26 cm i diameter. Ställ in i frysen ca 15 min. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa lätt ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  4. Tillsätt osten och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills den stannat. Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Hyvla fänkålen tunt på längden, gärna med mandolin. Vänd runt med granatäpplekärnor och dill. Lägg ev salladen ovanpå pajen och droppa över lite av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Risfyllda grönsaker

(0)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopiroger

(8)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl fullkornsmjöl
  • 125 g kallt smör i kuber
  • 1 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 4 stora ägg
  • 4 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 300 g lagrad prästost, fint riven
  • Vinägrett
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, fint riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Sallad
  • 1 fänkål
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • 0.5 dl hackad dill

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

De fräscha tillbehören framhäver ostpajens krämighet och läckra smak.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mjölsorterna i en matberedare med smör och salt. Kör hastigt ihop till en smulig massa.
  2. Tillsätt vattnet medan maskinen är igång tills det bildas en deg (arbeta alternativt med händerna, först till en smulig deg, tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en fast deg.)
  3. Tryck ut i en form som är ca 26 cm i diameter. Ställ in i frysen ca 15 min. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa lätt ihop ägg, grädde, salt och peppar.
  4. Tillsätt osten och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills den stannat. Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
  5. Hyvla fänkålen tunt på längden, gärna med mandolin. Vänd runt med granatäpplekärnor och dill. Lägg ev salladen ovanpå pajen och droppa över lite av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Risfyllda grönsaker

(0)

Krämig wasabisill

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopiroger

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies