Potatissoppa med mangold och fetaost

Betyg (1-5):
2.5 (8 betyg)

Fårostspetsad grön och krämig soppa som är fin till förrätt eller som middagsrätt med en bit gott bröd.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 300 g mangold
  • 4 skalade och tärnade potatisar
  • 1 ansad, sköljd och strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mellanmjölk
  • 2 krm peppar
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 100 g fårost (16 %), till topping

Gör så här

  1. Rensa mangolden, skölj väl och skär i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs mangold, potatis och lök några minuter. Häll på vattnet och låt sjuda ca 20 min.
  2. Mixa hälften av soppan i en matberedare eller mixer. Blanda med resten av soppan. Rör ner grädde och mjölk. Salta. Krydda med svartpeppar och muskotnöt.

Servering

Servera med strimlad fårost på toppen samt bondbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Rösti

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g mangold
  • 4 skalade och tärnade potatisar
  • 1 ansad, sköljd och strimlad purjolök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mellanmjölk
  • 2 krm peppar
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 100 g fårost (16 %), till topping

Potatissoppa med mangold och fetaost

Betyg (1-5):
2.5 (8 betyg)

Fårostspetsad grön och krämig soppa som är fin till förrätt eller som middagsrätt med en bit gott bröd.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa mangolden, skölj väl och skär i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs mangold, potatis och lök några minuter. Häll på vattnet och låt sjuda ca 20 min.
  2. Mixa hälften av soppan i en matberedare eller mixer. Blanda med resten av soppan. Rör ner grädde och mjölk. Salta. Krydda med svartpeppar och muskotnöt.

Servering

Servera med strimlad fårost på toppen samt bondbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Rösti

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies