Potatisgratäng med mandel

Potatisgratäng med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 stora potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 70 g färsk spenat
  • 2 krm peppar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tvätta och skiva potatisarna. Koka potatisarna ca 7 minuter. Häll upp i durkslag och låt den rinna av.
  2. Skala och skiva den röda löken. Hacka vitlöken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt mandel, gurkmeja och potatisskivorna. Blanda ordentligt. Tag pannan från spisen och rör ner spenatbladen, salt och peppar. Häll över i en ugnsform.
  3. Häll på grädden och ställ in i ugnen på 200° i ca 20 minuter tills potatisen känns mjuk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Gryta med jordnötter och grönkål

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Potatissoppa med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kroppkakor på kokt potatis

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Indisk currygryta med pumpa

Betyg
Betyg
(7)
Potatisgratäng med mandel
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 stora potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 70 g färsk spenat
  • 2 krm peppar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt

Potatisgratäng med mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och skiva potatisarna. Koka potatisarna ca 7 minuter. Häll upp i durkslag och låt den rinna av.
  2. Skala och skiva den röda löken. Hacka vitlöken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken ett par minuter utan att den tar färg. Tillsätt mandel, gurkmeja och potatisskivorna. Blanda ordentligt. Tag pannan från spisen och rör ner spenatbladen, salt och peppar. Häll över i en ugnsform.
  3. Häll på grädden och ställ in i ugnen på 200° i ca 20 minuter tills potatisen känns mjuk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Gryta med jordnötter och grönkål

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Potatissoppa med mandel och vitlök

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kroppkakor på kokt potatis

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Indisk currygryta med pumpa

Betyg
Betyg
(7)