Potatisgratäng av Tommy Myllymäki

Betyg (1-5):
2.68 (28 betyg)

Potatisgratäng perfekt till nyårsaftons lyxiga meny! En fräsch sallad är nästan ett måste för att balansera allt det härligt krämiga.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 900 g fast potatis
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 25 g smör
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Fräs vitlök och lök i smöret i en kastrull på medelhög värme tills de mjuknat. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp.
  2. Lägg i potatisen och sjud tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg över i en ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills gratängen har fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kabanoss med färskpotatissallad

(33)

Köttfärspaté

(6)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 900 g fast potatis
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 25 g smör
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Potatisgratäng av Tommy Myllymäki

Betyg (1-5):
2.68 (28 betyg)

Potatisgratäng perfekt till nyårsaftons lyxiga meny! En fräsch sallad är nästan ett måste för att balansera allt det härligt krämiga.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Fräs vitlök och lök i smöret i en kastrull på medelhög värme tills de mjuknat. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp.
  2. Lägg i potatisen och sjud tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg över i en ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills gratängen har fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kabanoss med färskpotatissallad

(33)

Köttfärspaté

(6)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies