Potatisgnocchi
  • Tid 50 min

Potatisgnocchi

3.29 (7 betyg)

Mjuka kuddar att förgylla soppor och pastasåser med. Lättlagat och gott!

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g mjölig potatis
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
Kokning:
  • 3.5 liter vatten
  • 1 msk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen med skalen på. Låt den svalna, skala och pressa eller mosa den väl. Rör ner ägg och salt, tillsätt mjölet och arbeta ihop till en jämn, fast deg. Dela den i fem delar och rulla dem till centimeter-tjocka längder. Skär dem i 2 centimeter långa bitar. Strö över lite mjöl.

  2. 2

    Räffla dem på översidan genom att pressa lätt med en gaff el. Täck över och ställ kallt. (Hit kan du förbereda dagen före!)

  3. 3

    Koka upp vatten och salt och sänk värmen så att vattnet sjuder. Lägg i ungefär en tredje-del av gnocchin åt gången. Låt sjuda tills den flyter upp till ytan. Tag upp med hålslev och låt rinna av väl.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar