Potatisblinier med tångcaviar och smetana - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Små goda blinier gjorda på potatis som toppas med smetana, rödlök, tångcaviar och dill. Den perfekta förätten. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jäsning
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 300 g kokta potatisar, finrivna
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • smör, till stekning
  • Topping
  • 4 dl smetana
  • 1 rödlök, finhackad
  • 160 g tångkaviar
  • dill, till garnering
  • citron

Gör så här

  1. Separera äggulorna från äggvitorna. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med mjölkblandningen. Tillsätt potatis, äggulor, bovetemjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat. Vispa slätt.
  2. Låt jäsa 1 tim. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Stek plättar i smör i plättjärn eller stekpanna. Rör smetanan krämig. Toppa blinierna med smetana, rödlök, caviar och dill. Servera med citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2020-11-29

Äntligen har jag ätit blinier, en omsusad maträtt som verkligen kan rekommenderas i denna tappning!

Johan

2020-09-05

Väldigt goda, vi äter dem med gravad lax eller forellrom.

Caroline

2019-12-10

Passar de bra att förbereda, dvs frysa in?

Liknande recept

Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gubbröra på kavring

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 ägg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 300 g kokta potatisar, finrivna
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • smör, till stekning
  • Topping
  • 4 dl smetana
  • 1 rödlök, finhackad
  • 160 g tångkaviar
  • dill, till garnering
  • citron

Potatisblinier med tångcaviar och smetana - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Små goda blinier gjorda på potatis som toppas med smetana, rödlök, tångcaviar och dill. Den perfekta förätten. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jäsning
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulorna från äggvitorna. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med mjölkblandningen. Tillsätt potatis, äggulor, bovetemjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat. Vispa slätt.
  2. Låt jäsa 1 tim. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Stek plättar i smör i plättjärn eller stekpanna. Rör smetanan krämig. Toppa blinierna med smetana, rödlök, caviar och dill. Servera med citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mats

2020-11-29

Äntligen har jag ätit blinier, en omsusad maträtt som verkligen kan rekommenderas i denna tappning!

Johan

2020-09-05

Väldigt goda, vi äter dem med gravad lax eller forellrom.

Caroline

2019-12-10

Passar de bra att förbereda, dvs frysa in?

Liknande recept

Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Köttbullar med nötfärs

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Romsill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gubbröra på kavring

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)