För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatisblinier med tångcaviar och smetana - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.28 (32 betyg)

Små goda blinier gjorda på potatis som toppas med smetana, rödlök, tångcaviar och dill. Den perfekta förätten. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jäsning
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 300 g kokta potatisar, finrivna
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • smör, till stekning
  • Topping
  • 4 dl smetana
  • 1 rödlök, finhackad
  • 160 g tångkaviar
  • dill, till garnering
  • citron

Gör så här

  1. Separera äggulorna från äggvitorna. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med mjölkblandningen. Tillsätt potatis, äggulor, bovetemjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat. Vispa slätt.
  2. Låt jäsa 1 tim. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Stek plättar i smör i plättjärn eller stekpanna. Rör smetanan krämig. Toppa blinierna med smetana, rödlök, caviar och dill. Servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-12-10

Passar de bra att förbereda, dvs frysa in?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(6)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(23)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(5)

Surkål - Lotta Lundgren

(9)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(8)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(17)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 ägg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 300 g kokta potatisar, finrivna
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • smör, till stekning
  • Topping
  • 4 dl smetana
  • 1 rödlök, finhackad
  • 160 g tångkaviar
  • dill, till garnering
  • citron

Potatisblinier med tångcaviar och smetana - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.28 (32 betyg)

Små goda blinier gjorda på potatis som toppas med smetana, rödlök, tångcaviar och dill. Den perfekta förätten. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 45 min + 1 tim jäsning
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Separera äggulorna från äggvitorna. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med mjölkblandningen. Tillsätt potatis, äggulor, bovetemjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat. Vispa slätt.
  2. Låt jäsa 1 tim. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Stek plättar i smör i plättjärn eller stekpanna. Rör smetanan krämig. Toppa blinierna med smetana, rödlök, caviar och dill. Servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-12-10

Passar de bra att förbereda, dvs frysa in?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(6)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(23)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(5)

Surkål - Lotta Lundgren

(9)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(8)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(17)