
Potatis- och bönsallad
Betyg (1-5):
Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.
Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg potatis, gärna färsk
- 3 dl kokta vita bönor
- 3 skivade avokador
- 2 strimlad salladslökar
- 80 g rucolasallad eller babyspenat
- 5 strimlade inlagda soltorkade tomater i olja
- Dressing:
- 1 ägg
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk vinäger
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 3 msk hett vatten
- 0.5 krm peppar
- 2 krm salt
Gör så här
- Skala eller tvätta potatisen. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den i mindre bitar.
- Vispa samman ägg, senap, vinäger, och vitlök till dressingen. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa tills det tjocknat till en majonnäs. Vispa ner vatten, salt och peppar.
- Blanda potatis och bönor med dressingen. Fördela avokado, salladslök, sallad och tomater över.
Potatis- och bönsallad
Betyg (1-5):
Servera som ensamrätt med bröd eller som tillbehör till kött och fisk.
Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala eller tvätta potatisen. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna och skär den i mindre bitar.
- Vispa samman ägg, senap, vinäger, och vitlök till dressingen. Tillsätt oljan i en tunn stråle och vispa tills det tjocknat till en majonnäs. Vispa ner vatten, salt och peppar.
- Blanda potatis och bönor med dressingen. Fördela avokado, salladslök, sallad och tomater över.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!