Portionspajer med Västerbottensost och purjolök

Betyg (1-5):
3.26 (69 betyg)

Små pajer med Västerbottensost som passar perfekt till buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 450 g tinad smördeg (1 paket = 450 g)
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 finskuren purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Använd portionsformar. Kavla ut smördegen till en avlång rektangel och skär i kvadrater så stora att de precis täcker formarna. Tryck ut i formarna. Vispa ihop ägg och mjölk. Stek purjolöken i lite olja och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt ost, kajennpeppar, salt och peppar.
  2. Häll i lite av blandningen i varje form och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Servering

Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne isaksson

2016-01-05

Jag får också över av fyllningen räcker till en omelett!

Marianne isaksson

2015-05-10

Jag gör den på smördegs 265g och i tolv formar och ändå får jag över av fyllningen? Jag anv en muffinsformar i långpannestorlek.

Liknande recept

Gravad strömming med sikrom

(0)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Löjrom med tillbehör

(0)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Grillade kungsräkor

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Löjromschips

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 450 g tinad smördeg (1 paket = 450 g)
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 finskuren purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar

Portionspajer med Västerbottensost och purjolök

Betyg (1-5):
3.26 (69 betyg)

Små pajer med Västerbottensost som passar perfekt till buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd portionsformar. Kavla ut smördegen till en avlång rektangel och skär i kvadrater så stora att de precis täcker formarna. Tryck ut i formarna. Vispa ihop ägg och mjölk. Stek purjolöken i lite olja och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt ost, kajennpeppar, salt och peppar.
  2. Häll i lite av blandningen i varje form och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Servering

Serveras varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne isaksson

2016-01-05

Jag får också över av fyllningen räcker till en omelett!

Marianne isaksson

2015-05-10

Jag gör den på smördegs 265g och i tolv formar och ändå får jag över av fyllningen? Jag anv en muffinsformar i långpannestorlek.

Liknande recept

Gravad strömming med sikrom

(0)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

Löjrom med tillbehör

(0)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Grillade kungsräkor

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Löjromschips

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies