Polarkycklingfilé
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Polarkycklingfilé

4.5 (2 betyg)

Kyckling med krämig dragon- och pepparrotsfyllning.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kycklinglårfiléer
  • 50 g finhackad rökt renstek eller älgstek
  • 2 msk mjukost med pepparrot
  • 2 msk finhackad dragon
  • 3 msk crème fraiche, gärna lätt
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 msk smör
  • 1 dl hönsbuljong eller torrt vin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bort ev senor och hinnor på filéerna. Gör en ficka i varje filé. Blanda renstek, ost, dragon och crème fraiche. Fyll fickorna med blandningen.

  2. 2

    Fäst ihop med cocktailpinne. Salta och peppra filéerna. Hetta upp fettet i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lyft över filéerna till en ugnssäker form.

  3. 3

    Späd i pannan med buljong eller vin och häll skyn runt kycklingen i formen. Stek i mitten av ugnen, 15-20 minuter.

Servering

Servera kyckling och sky med kokt pasta, tomatsallad och gröna bönor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar