Pizzasnurror
  • Tid 40 min
  • Ugn 225-250º

Pizzasnurror

2.64 (11 betyg)

Jättebra alternativ för allergiker - receptet är utan mjölk, gluten, ägg och är laktoslågt.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225-250º

Ingredienser

24 st
  • 7 dl glutenfri mjölmix
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 msk bakpulver
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl tomatjuice
Fyllning:
  • 250 g rökt skinka eller kassler
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 tsk senap
  • 2 tsk oregano
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm ugnen till 225º - 250º. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Fördela matfettet i mjölet med fingertopparna, en gaffel eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt tomatjuicen och rör snabbt ihop till en deg.

  2. 2

    Skär skinka eller kassler i små bitar. Blanda kött, ost, senap och oregano.

  3. 3

    Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på lätt mjölad arbetsbänk till en avlång fyrkant, cirka 30 x 40 cm.

  4. 4

    Fördela fyllningen över degen. Rulla ihop från långsidan- Skär varje rulle i 12 bitar. Lägg dem i bullformar av papper och ställ dem på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ketzia

    GRYMT GOTT! Satte i lite ost och det blev jätte gott! tack!