Pizza med chilimarinerad tonfisk
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Pizza med chilimarinerad tonfisk

3.72 (18 betyg)

Tonfiskpizza med sälta och sting.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
Marinerad tonfisk:
  • 400 g tonfisk i vatten (2 burkar)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 urkärnad, strimlad röd chili
  • 1 msk kapris
  • 1 dl oliver (ev. mer)
Pizza:
  • 500 g färdig pizzabotten
  • 2 dl röd pesto
  • 200 g riven mozzarella
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll vattnet av tonfisken. Blanda den med olivolja, rödlök, chili, kapris och oliver.

  2. 2

    Kavla eventuellt ut degen något tunnare.

  3. 3

    Bred ut peston och fördela först ost och sedan tonfiskblandning ovanpå. Grädda på plåt med bakplåtspapper i ugnen 10–15 minuter tills pizzan fått fin färg.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna TS

    Jättegod! En favorit. (Även om jag tar medföljande tomatsås till den färdiga pizzabottnen istället för pesto.)

  • Katla

    Supergod, kaprisen och oliverna gör pizzan. Gjorde pizzadeg på 50g jäst, blev åtta små pizzor, som jag la i frysen utan att ha gräddat först. På det viset kan jag bara plocka fram en pizza, slänga in den i en varm ugn och få mat på tio minuter.

  • Carl

    Färdig pizzabotten? Knappast!