Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Om du vill få en ny twist på din pizza gör du den här auberginekrämen. Ljuvlig. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min + tid för auberginekrämen
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 400 g pizzadeg
  • Auberginekräm
  • 300 g aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Topping
  • 0.5 zucchini
  • 140 g marinerade kronärtskockor, i klyftor
  • flingsalt och svartpeppar
  • 10 körsbärstomat, skivade
  • svarta oliver
  • rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Nagga auberginen några gånger med en kniv. Lägg den i en ugnsform och baka mitt i ugnen tills den är mjuk, 30–40 min.
  2. Dela och låt svalna något. Ta bort skalet och mixa auberginen slät. Blanda med olja och persilja och smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla/dra ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut krämen på pizzan.
  4. Skiva zucchinin tunt, ev på mandolin, och fördela på pizzan tillsammans med kronärtskockor. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Salta, peppra och toppa med tomater, oliver och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalonn

2018-11-03

På Ö&B finns det färdiggrillad aubergine på glasburk, den är god och har en lätt rökig smak. Använd den som bas till vita pizzor. Till min pizza hade jag skogssvamp och cheddarost lätt kryddat med basilika

Liknande recept

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 400 g pizzadeg
  • Auberginekräm
  • 300 g aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Topping
  • 0.5 zucchini
  • 140 g marinerade kronärtskockor, i klyftor
  • flingsalt och svartpeppar
  • 10 körsbärstomat, skivade
  • svarta oliver
  • rucola

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Om du vill få en ny twist på din pizza gör du den här auberginekrämen. Ljuvlig. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min + tid för auberginekrämen
Ugnstemperatur:225º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Nagga auberginen några gånger med en kniv. Lägg den i en ugnsform och baka mitt i ugnen tills den är mjuk, 30–40 min.
  2. Dela och låt svalna något. Ta bort skalet och mixa auberginen slät. Blanda med olja och persilja och smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla/dra ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut krämen på pizzan.
  4. Skiva zucchinin tunt, ev på mandolin, och fördela på pizzan tillsammans med kronärtskockor. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Salta, peppra och toppa med tomater, oliver och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalonn

2018-11-03

På Ö&B finns det färdiggrillad aubergine på glasburk, den är god och har en lätt rökig smak. Använd den som bas till vita pizzor. Till min pizza hade jag skogssvamp och cheddarost lätt kryddat med basilika

Liknande recept

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies