För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pizza con salsiccia piccante (pizza med mozzarella & het korv)

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Pizzaperfektion med sparsmakad topping.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme jästid
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g krossade tomater av hög kvalitet
  • 2 tsk torkad oregano
  • 350 g mozzarella, gärna buffelmozzarella
  • 4 färska salsicciakorvar
  • basilikablad
  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37grader)
  • 0.5 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl special + mjöl till bakbordet
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg i ca 10 min. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa övertäckt i en timme.
  2. Sätt ugnen på 275°. Knåda degen i några minuter och dela i fyra bitar. Knåda varje degbulle lite till och platta ut med handflatan. Kavla ut degbullarna till tunna runda pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck med tummen ca 2 cm innanför degkanten, detta gör att kanten blir luftig och god vid gräddning.

Topping:

  1. Bred ut tomatkrossen på bottnarna. Salta och strö över oregano. Riv bitar av mozarellan och fördela ovanpå. Tryck salsiccian ur sitt skinn och smula korvfyllningen över pizzorna.
  2. Grädda mitt i ugnen, 10–12 min. De är klara när fyllningen bubblar rejält och kanterna börjar få färg. Ringla över olivolja och strö över basilika vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk falukorv i ugn

(8)

Salsicciapasta

(44)

Korvstroganoff på grillen

(5)

Panpizza

(2)

Bönplåt med korv och grönsaker

(21)

Lammkorv med knipplök, bönor och fetaost

(11)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Falukorv med medelhavssmak

(45)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g krossade tomater av hög kvalitet
  • 2 tsk torkad oregano
  • 350 g mozzarella, gärna buffelmozzarella
  • 4 färska salsicciakorvar
  • basilikablad
  • Pizzadeg:
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37grader)
  • 0.5 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl special + mjöl till bakbordet
  • 1 tsk salt

Pizza con salsiccia piccante (pizza med mozzarella & het korv)

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Pizzaperfektion med sparsmakad topping.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme jästid
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pizzadeg: Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg i ca 10 min. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa övertäckt i en timme.
  2. Sätt ugnen på 275°. Knåda degen i några minuter och dela i fyra bitar. Knåda varje degbulle lite till och platta ut med handflatan. Kavla ut degbullarna till tunna runda pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck med tummen ca 2 cm innanför degkanten, detta gör att kanten blir luftig och god vid gräddning.

Topping:

  1. Bred ut tomatkrossen på bottnarna. Salta och strö över oregano. Riv bitar av mozarellan och fördela ovanpå. Tryck salsiccian ur sitt skinn och smula korvfyllningen över pizzorna.
  2. Grädda mitt i ugnen, 10–12 min. De är klara när fyllningen bubblar rejält och kanterna börjar få färg. Ringla över olivolja och strö över basilika vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk falukorv i ugn

(8)

Salsicciapasta

(44)

Korvstroganoff på grillen

(5)

Panpizza

(2)

Bönplåt med korv och grönsaker

(21)

Lammkorv med knipplök, bönor och fetaost

(11)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Falukorv med medelhavssmak

(45)