Pistage- och vit chokladparfait

Pistage- och vit chokladparfait

5 (1 betyg)

  • Ingredienser 8

Tillagningstid: ca 25 minuter + tid i frysen

Ingredienser

6 portioner
  • 75 g pistagenötter
  • 1 dl vispgrädde
  • 115 g hackad vit choklad
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl (60 g) florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl t ex amaretto
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta nötterna i het torr stekpanna tills de blivit lite bruna. Låt svalna och hacka dem.

  2. 2

    Värm en deciliter grädde och choklad på svag värme, rör försiktigt tills chokladen smält.

  3. 3

    Vispa äggulor, ägg och florsocker tills det tjocknat. Tillsätt chokladmixen under vispning, låt svalna på bänken.

  4. 4

    Vispa två deciliter grädde hårt och rör försiktigt ner likören, nöthacket och sist chokladmixen. Häll smeten i en form och täck med plastfolie.

  5. 5

    Låt stå i frysen tills det stelnat, 4-5 timmar eller gärna över en natt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gunsan

    Mycket god, tyckte både jag som gjorde den och gästerna som åt den. Enkel att göra även om det är en del olika moment, jag uppskattar t ex att slippa smälta choklad i vattenbad. Suveränt att göra så långt i förväg så det bara är att ta fram när det är dags. Den är inte mäktig heller trots grädde och choklad, utan man orkar äta den även efter en rejäl middag. En riktig favorit!