Philippas veganbrownie
Philippas veganbrownie
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Philippas veganbrownie

5 (2 betyg)

Kan man baka brownies utan smör, ägg och vetemjöl? Ja, det går jättebra! Det här receptet kommer ända från Australien där Philippa bor. Pröva hennes veganbrownies, ni kommer inte att bli besvikna.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 2 msk krossade chiafrön
  • 1 dl vatten
  • kokosolja till formen
  • kokosflingor till formen
  • 2 dl nötsmör, gärna cashewnötssmör
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk havredryck eller liknande
  • 1 dl finmixade havregryn eller havremjöl
  • 1 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
Till servering:
  • t ex vegansk vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda krossade chiafrön med vatten och låt svälla ca 15 min. Olja in en form (ca 20x30 cm) med kokosolja och strö över kokosflingor. Vispa ihop nötsmör med socker, sirap, havredryck och chiafröblandningen till en jämn smet på låg hastighet med elvisp.

  2. 2

    Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna i sin form. Servera med t ex glass.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör din egen varma choklad på 3 dl mjölkdryck, 1 tsk kakao och ½ tsk kokossocker. Smaksätt ev med kardemumma, vaniljpulver eller chiliflakes.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar