Philippas veganbrownie

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Kan man baka brownies utan smör, ägg och vetemjöl? Ja, det går jättebra! Det här receptet kommer ända från Australien där Philippa bor. Pröva hennes veganbrownies, ni kommer inte att bli besvikna.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 2 msk krossade chiafrön
  • 1 dl vatten
  • kokosolja till formen
  • kokosflingor till formen
  • 2 dl nötsmör, gärna cashewnötssmör
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk havredryck eller liknande
  • 1 dl finmixade havregryn eller havremjöl
  • 1 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • t ex vegansk vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda krossade chiafrön med vatten och låt svälla ca 15 min. Olja in en form (ca 20x30 cm) med kokosolja och strö över kokosflingor. Vispa ihop nötsmör med socker, sirap, havredryck och chiafröblandningen till en jämn smet på låg hastighet med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna i sin form. Servera med t ex glass.

Tips

Gör din egen varma choklad på 3 dl mjölkdryck, 1 tsk kakao och ½ tsk kokossocker. Smaksätt ev med kardemumma, vaniljpulver eller chiliflakes.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron - Coop

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Kladdkaka med dadlar - Coop

(41)

Chokladbollar med kaffe - Coop

(86)

Nutellakladdkaka med marängtopp - Coop

(7)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Snabba browniebitar med jordnötssmör - Coop

(14)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 2 msk krossade chiafrön
  • 1 dl vatten
  • kokosolja till formen
  • kokosflingor till formen
  • 2 dl nötsmör, gärna cashewnötssmör
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk havredryck eller liknande
  • 1 dl finmixade havregryn eller havremjöl
  • 1 dl kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • t ex vegansk vaniljglass

Philippas veganbrownie

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Kan man baka brownies utan smör, ägg och vetemjöl? Ja, det går jättebra! Det här receptet kommer ända från Australien där Philippa bor. Pröva hennes veganbrownies, ni kommer inte att bli besvikna.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda krossade chiafrön med vatten och låt svälla ca 15 min. Olja in en form (ca 20x30 cm) med kokosolja och strö över kokosflingor. Vispa ihop nötsmör med socker, sirap, havredryck och chiafröblandningen till en jämn smet på låg hastighet med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna i sin form. Servera med t ex glass.

Tips

Gör din egen varma choklad på 3 dl mjölkdryck, 1 tsk kakao och ½ tsk kokossocker. Smaksätt ev med kardemumma, vaniljpulver eller chiliflakes.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron - Coop

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Kladdkaka med dadlar - Coop

(41)

Chokladbollar med kaffe - Coop

(86)

Nutellakladdkaka med marängtopp - Coop

(7)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Snabba browniebitar med jordnötssmör - Coop

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies