För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Petit-chouer

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Petit-chouer - perfekta till glögg och advent. Fyll dem med skagenröra och bjud in till helgernas godaste mingelfest

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • 3 ägg
  • Skagenröra:
  • 400 g skalade räkor motsvarande 1 kg räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche ev lite mindre
  • 1 citron, finrivet skal enbart det gula
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med till exempel en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. (Fett, ägg och mjöl ska blanda sig ordentligt.)
  3. Klicka ut smeten, cirka 1 matsked per petit-chou, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått färg och blivit lätta och höga. Öppna inte ugnsluckan för tidigt. Låt kallna på galler

Skagenröra

  1. Grovhacka hälften av räkorna och lägg i en skål med resterande hela räkor. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt. Skär eller klipp försiktigt ett lock på petit-chouerna och lägg i fyllningen strax före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2013-03-30

Bra recept men för lite mjöl. Fick ta lite mer än vad som stod.

Ulla

2012-12-25

Blev kanonbra, mkt lyckat och uppskattat på festen, lätt att göra, receptet funkade mkt bra

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Ägghalvor med räkor

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • 3 ägg
  • Skagenröra:
  • 400 g skalade räkor motsvarande 1 kg räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche ev lite mindre
  • 1 citron, finrivet skal enbart det gula
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 tsk salt

Petit-chouer

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Petit-chouer - perfekta till glögg och advent. Fyll dem med skagenröra och bjud in till helgernas godaste mingelfest

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med till exempel en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. (Fett, ägg och mjöl ska blanda sig ordentligt.)
  3. Klicka ut smeten, cirka 1 matsked per petit-chou, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått färg och blivit lätta och höga. Öppna inte ugnsluckan för tidigt. Låt kallna på galler

Skagenröra

  1. Grovhacka hälften av räkorna och lägg i en skål med resterande hela räkor. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt. Skär eller klipp försiktigt ett lock på petit-chouerna och lägg i fyllningen strax före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2013-03-30

Bra recept men för lite mjöl. Fick ta lite mer än vad som stod.

Ulla

2012-12-25

Blev kanonbra, mkt lyckat och uppskattat på festen, lätt att göra, receptet funkade mkt bra

Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Ägghalvor med räkor

(12)