Petit-chouer

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Petit-chouer - perfekta till glögg och advent. Fyll dem med skagenröra och bjud in till helgernas godaste mingelfest

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • 3 ägg
  • Skagenröra:
  • 400 g skalade räkor motsvarande 1 kg räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche ev lite mindre
  • 1 citron, finrivet skal enbart det gula
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med till exempel en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. (Fett, ägg och mjöl ska blanda sig ordentligt.)
  3. Klicka ut smeten, cirka 1 matsked per petit-chou, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått färg och blivit lätta och höga. Öppna inte ugnsluckan för tidigt. Låt kallna på galler

Skagenröra

  1. Grovhacka hälften av räkorna och lägg i en skål med resterande hela räkor. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt. Skär eller klipp försiktigt ett lock på petit-chouerna och lägg i fyllningen strax före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2013-03-30

Bra recept men för lite mjöl. Fick ta lite mer än vad som stod.

Ulla

2012-12-25

Blev kanonbra, mkt lyckat och uppskattat på festen, lätt att göra, receptet funkade mkt bra

Liknande recept

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl, gärna vetemjöl special
  • 3 ägg
  • Skagenröra:
  • 400 g skalade räkor motsvarande 1 kg räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche ev lite mindre
  • 1 citron, finrivet skal enbart det gula
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 tsk salt

Petit-chouer

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Petit-chouer - perfekta till glögg och advent. Fyll dem med skagenröra och bjud in till helgernas godaste mingelfest

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med till exempel en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. (Fett, ägg och mjöl ska blanda sig ordentligt.)
  3. Klicka ut smeten, cirka 1 matsked per petit-chou, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått färg och blivit lätta och höga. Öppna inte ugnsluckan för tidigt. Låt kallna på galler

Skagenröra

  1. Grovhacka hälften av räkorna och lägg i en skål med resterande hela räkor. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt. Skär eller klipp försiktigt ett lock på petit-chouerna och lägg i fyllningen strax före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2013-03-30

Bra recept men för lite mjöl. Fick ta lite mer än vad som stod.

Ulla

2012-12-25

Blev kanonbra, mkt lyckat och uppskattat på festen, lätt att göra, receptet funkade mkt bra

Liknande recept

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(10)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies