Peters julrisotto

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

En saffransdoftande risotto smaksatt med glögg och vin.

Tillagningstid: 1 timme
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 2 tsk olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad stor gul lök
  • 1 g saffran, 2 påsar
  • 3 dl avorioris
  • 8 dl varm köttbuljong
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 1 dl glögg
  • 0.5 kg blåmusslor
  • 1 hackad liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl sultanrussin eller andra russin
  • 2 dl västerbottensost

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig gryta eller traktörpanna. Fräs vitlök, lök, saffran och ris i någon minut. Häll på lite varm buljong, vin och glögg.
  2. Låt riset småkoka på svag värme 45 minuter. Fyll då och då på med buljong och vin under omrörning.

Musslorna

  1. Borsta eller skrapa skalen rena på musslorna och dra bort skägget. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken. Skölj musslorna väl.
  2. Fräs löken i fettet. Tillsätt vin och vatten, persilja och peppar. Koka upp alltsammans. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, cirka 5 minuter. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
  3. Lägg i persilja, russin och västerbottensost i risotton och rör om. Smaka av med salt. Vänd slutligen ner de kokta musslorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hummer med tre såser

(1)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Pasta med saffransås och räkor

(14)

Räkcurry med citrongräs

(0)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fisk i skaldjurssås

(8)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 2 tsk olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad stor gul lök
  • 1 g saffran, 2 påsar
  • 3 dl avorioris
  • 8 dl varm köttbuljong
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 1 dl glögg
  • 0.5 kg blåmusslor
  • 1 hackad liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl sultanrussin eller andra russin
  • 2 dl västerbottensost

Peters julrisotto

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

En saffransdoftande risotto smaksatt med glögg och vin.

Tillagningstid: 1 timme
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en rymlig gryta eller traktörpanna. Fräs vitlök, lök, saffran och ris i någon minut. Häll på lite varm buljong, vin och glögg.
  2. Låt riset småkoka på svag värme 45 minuter. Fyll då och då på med buljong och vin under omrörning.

Musslorna

  1. Borsta eller skrapa skalen rena på musslorna och dra bort skägget. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken. Skölj musslorna väl.
  2. Fräs löken i fettet. Tillsätt vin och vatten, persilja och peppar. Koka upp alltsammans. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, cirka 5 minuter. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
  3. Lägg i persilja, russin och västerbottensost i risotton och rör om. Smaka av med salt. Vänd slutligen ner de kokta musslorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hummer med tre såser

(1)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Pasta med saffransås och räkor

(14)

Räkcurry med citrongräs

(0)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Fisk i skaldjurssås

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies