För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Persisk kidneybönsallad med svensk vitkål

Betyg (1-5):
3.5 (12 betyg)

Ibland måste det helt enkelt få gå undan lite. En vardagsförrätt som gör livet värt att leva. Lite härlig, krämig dressing är naturligtvis superbt till. God på buffé eller en snabb lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

(31)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(43)

Grönt paket med bönor och feta

(1)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(7)

Merjas bönsallad

(64)

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

(24)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Persisk kidneybönsallad med svensk vitkål

Betyg (1-5):
3.5 (12 betyg)

Ibland måste det helt enkelt få gå undan lite. En vardagsförrätt som gör livet värt att leva. Lite härlig, krämig dressing är naturligtvis superbt till. God på buffé eller en snabb lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

(31)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(43)

Grönt paket med bönor och feta

(1)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(7)

Merjas bönsallad

(64)

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

(24)