Persisk kidneybönsallad med svensk vitkål

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Ibland måste det helt enkelt få gå undan lite. En vardagsförrätt som gör livet värt att leva. Lite härlig, krämig dressing är naturligtvis superbt till. God på buffé eller en snabb lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

(3)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(15)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(6)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Vegobollar i salladsblad

(4)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 400 g kokta röda kidneybönor
  • 3 tärnade, hårdkokta ägg
  • 3 fasta, kokta, skalade potatisar, i tärningar
  • 500 g strimlad vitkål
  • 2 tärnade saltgurkor
  • Dressing:
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 10 halverade cocktailtomater
  • 1 granatäpple

Persisk kidneybönsallad med svensk vitkål

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Ibland måste det helt enkelt få gå undan lite. En vardagsförrätt som gör livet värt att leva. Lite härlig, krämig dressing är naturligtvis superbt till. God på buffé eller en snabb lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med ägg, potatis, vitkål och gurka. Rör ihop dressingen och vänd försiktigt ner den. Ställ kallt ett par timmar före serveringen.
  2. Garnera med cocktailtomater och granatäppelkärnor.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

(3)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(15)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(6)

Bönsallad med grillad tomat

(11)

Vegobollar i salladsblad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies