Pepparrubbad helstekt fläskytterfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
2.7 (10 betyg)

Fläskytterfilén rullas i våra vanligaste pepparsorter, svart-, röd- och grönpeppar. Stek köttet i ugnen och ha koll på innertemperaturen. Låt fläskytterfilén vila en stund innan den skärs upp så blir det ett riktigt saftigt kött att servera till den smakrika potatissalladen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1 msk flingsalt
  • neutral olja, till stekning
  • Sås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl hackad basilika
  • salt
  • Potatissallad:
  • 400 g sötpotatisstavar (Hackat & Klart)
  • 500 g kryddig kulpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe grön sparris (250 g), ansad
  • 1 påse salladsmix (70 g)
  • 70 g parmesanost, hyvlad
  • 1 kruka basilika
  • Dryckestips:
  • Brooklyn Special Effects 0,4%

Gör så här

  1. Putsa ev köttet. Mortla pepparsorterna och flingsaltet grovt. Olja en ugnsfast form. Häll kryddorna i formen. Lägg ner fläskytterfilén i formen och rulla runt den i kryddorna. Tillaga i ugn till en innertemperatur på 68°, låt vila 10 min innan köttet skivas.
  2. Blanda sötpotatis och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt och hackad basilika och smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Skär i sneda bitar. Vänd runt den rostade potatisen med sparris, salladsmix, parmesan och basilikablad. Servera köttet med potatissalladen och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2019-05-04

Potatissalladen är grym. Jag stekte ytterfilen i en panna först så den får schysst yta. PS Peter, nya tider nu, acceptera och move on :)

Ingela

2019-05-01

Jag testade receptet idag. Det blev jättegott och gick ganska snabbt att tilltaga.

Coop

2019-04-12

Hej Peter! Den benfria kotletten säljs oftast under namnet fläskytterfilé, så båda namnen används. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Peter

2019-04-11

Det finns inget som heter fläskytterfilé det hetter benfri kotlett

Liknande recept

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé - Coop

(45)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 1 fläskytterfilé
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk grönpepparkorn
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 1 msk flingsalt
  • neutral olja, till stekning
  • Sås:
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 dl hackad basilika
  • salt
  • Potatissallad:
  • 400 g sötpotatisstavar (Hackat & Klart)
  • 500 g kryddig kulpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe grön sparris (250 g), ansad
  • 1 påse salladsmix (70 g)
  • 70 g parmesanost, hyvlad
  • 1 kruka basilika
  • Dryckestips:
  • Brooklyn Special Effects 0,4%

Pepparrubbad helstekt fläskytterfilé med potatissallad

Betyg (1-5):
2.7 (10 betyg)

Fläskytterfilén rullas i våra vanligaste pepparsorter, svart-, röd- och grönpeppar. Stek köttet i ugnen och ha koll på innertemperaturen. Låt fläskytterfilén vila en stund innan den skärs upp så blir det ett riktigt saftigt kött att servera till den smakrika potatissalladen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa ev köttet. Mortla pepparsorterna och flingsaltet grovt. Olja en ugnsfast form. Häll kryddorna i formen. Lägg ner fläskytterfilén i formen och rulla runt den i kryddorna. Tillaga i ugn till en innertemperatur på 68°, låt vila 10 min innan köttet skivas.
  2. Blanda sötpotatis och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt och hackad basilika och smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Skär i sneda bitar. Vänd runt den rostade potatisen med sparris, salladsmix, parmesan och basilikablad. Servera köttet med potatissalladen och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2019-05-04

Potatissalladen är grym. Jag stekte ytterfilen i en panna först så den får schysst yta. PS Peter, nya tider nu, acceptera och move on :)

Ingela

2019-05-01

Jag testade receptet idag. Det blev jättegott och gick ganska snabbt att tilltaga.

Coop

2019-04-12

Hej Peter! Den benfria kotletten säljs oftast under namnet fläskytterfilé, så båda namnen används. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Peter

2019-04-11

Det finns inget som heter fläskytterfilé det hetter benfri kotlett

Liknande recept

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh - Coop

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(6)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd - Coop

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé - Coop

(45)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies