Penne al pomodoro med vegansk tonfisk
  • Tid 35 min + 6 tim blötläggning av solrosfröna

Penne al pomodoro med vegansk tonfisk

4.33 (3 betyg)

Underbart god middagsrätt med spännande smak. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

  • Tillagningstid 35 min + 6 tim blötläggning av solrosfröna
  • Ingredienser 20

Ingredienser

6 portioner
  • 2.5 dl solrosfrön, blötlagda i vatten 6 timmar
  • 1 liten rödlök, grovhackad
  • 1 nori-ark, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk kapris
Tomatsås
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 gul lök, finhackad
  • 3 , finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 burkar krossade tomater (á 400 g)
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 480 g pasta penne, gärna fullkorn
  • 1 dl kaprisbär
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tomatsås: Plocka basilikabladen och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, basilikastjälkar och tomatpuré tills löken är mjuk. Tillsätt vin, krossade tomater, salt och peppar. Låt sjuda ca 30 min, tills såsen har reducerats.

  2. 2

    Rör om då och då så att det inte bränns. Tillsätt vatten om det behövs. Tillsätt basilikabladen. Skölj de blötlagda solrosfröna och låt rinna av. Mixa med rödlök, noriark, kapris, olja, citronsaft och äppelcidervinäger tills konsistensen påminner om tonfisk.

  3. 3

    Blanda ner ”tonfisken” i tomatsåsen och låt sjuda ca 10 min, rör då och då. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen med pastan och toppa med kapris och persilja, ev extra olivolja, salt och svartpeppar.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Jättegott och har faktiskt smak av tonfiskpasta.

  • Karin

    Ursäkta men vegansk tonfisk??