Peixe frito com batata doce
  • Tid 30 min

Peixe frito com batata doce

2 (4 betyg)

Brasiliansk kustgryta, med både hetta, sötma och smak av sol.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk olja till stekning
  • 750 g sötpotatis, skuren i små kuber
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 8 torkade aprikoser, skurna i små bitar
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 krm salt
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 0.5 dl färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser utom fisken och korianderbladen i en gryta och låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter . Rör om då och då.

  2. 2

    Bryn fiskfiléerna mycket lätt i olja. Flytta över till grytan och koka på svag värme ytterligare 5-10 minuter tills fisken är kokt. Strö över koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar