Pavlova med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Pavlova är godaste sommartårtan med maräng, jordgubbssås och vispgrädde. Så gott som midsommardessert eller till fika

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:120°-150º
6 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Jordgubbssås
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 msk strösocker
  • Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitornamed hälften av sockret tillett skum med elvisp. Tillsätt restenav sockret och fortsätt vispatill en fast och glansig maräng.
  2. Vispa snabbt ner majsstärkelseoch vinäger. Skeda upp marängsmetenpå en plåt med bakplåtspapper,i form av en cirkel med endiameter på ca 18 cm.
  3. Sänk ugnsvärmen till 120° ochgrädda marängen i nedre delenav ugnen ca 1 timme. Stäng avugnsvärmen och låt marängenstå kvar tills den kallnat.

Jordgubbssås

  1. Mixa jordgubbarnamed socker till en slät sås.Vispa grädden fluffig och skärjordgubbarna i halvor eller klyftor.
  2. Skeda över lite av såsen på marängenoch toppa med grädde ochjordgubbar. Servera direkt medresten av såsen vid sidan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Jordgubbssås
  • 250 g jordgubbar
  • 1.5 msk strösocker
  • Till servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar

Pavlova med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Pavlova är godaste sommartårtan med maräng, jordgubbssås och vispgrädde. Så gott som midsommardessert eller till fika

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:120°-150º
6 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitornamed hälften av sockret tillett skum med elvisp. Tillsätt restenav sockret och fortsätt vispatill en fast och glansig maräng.
  2. Vispa snabbt ner majsstärkelseoch vinäger. Skeda upp marängsmetenpå en plåt med bakplåtspapper,i form av en cirkel med endiameter på ca 18 cm.
  3. Sänk ugnsvärmen till 120° ochgrädda marängen i nedre delenav ugnen ca 1 timme. Stäng avugnsvärmen och låt marängenstå kvar tills den kallnat.

Jordgubbssås

  1. Mixa jordgubbarnamed socker till en slät sås.Vispa grädden fluffig och skärjordgubbarna i halvor eller klyftor.
  2. Skeda över lite av såsen på marängenoch toppa med grädde ochjordgubbar. Servera direkt medresten av såsen vid sidan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)