Pastatorn med aubergine och skinka

Betyg (1-5):
3.38 (21 betyg)

Bygg torn av lasagneplattorna och fyll dem med aubergine och skinka. Toppa med het tomatsås.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 aubergine
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 0.5 tsk peppar
  • 200 g skivad kokt skinka
  • 1 dl hackad färsk salvia
  • 200 g riven ost
  • Het tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g krossade tomater

Gör så här

  1. Het tomatsås: Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Bryn lök och kryddor 3 minuter, tillsätt tomaterna och koka minst 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt crème fraiche till tomatsåsen.
  2. Skär auberginerna på längden i tunna skivor, cirka 5 millimeter. Salta och peppra. Grilla eller stekt dem i het panna 1 minut på varje sida. Lägg ut pastaplattorna på en skärbräda och fördela ut aubergine, skinka, salvia och 2/3 av osten. Rulla ihop från långsidan och skär cirka 4-5 centimeter tjocka bitar. Ställ stubbarna på högkant i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och strö på resterande ost.
  3. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter. Garnera eventuellt med några färska salviablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Slavica

2012-07-04

Mycket gott. Uppskattat varige gång jag har lagat denna rätt. Slavica

Susanne

2012-04-02

Hej! Här kommer receptet. Kram Kristina

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Lax- och spenatpaj

(89)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Grön risnudelsallad

(8)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Tomatsås med spagetti

(38)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 aubergine
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 0.5 tsk peppar
  • 200 g skivad kokt skinka
  • 1 dl hackad färsk salvia
  • 200 g riven ost
  • Het tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g krossade tomater

Pastatorn med aubergine och skinka

Betyg (1-5):
3.38 (21 betyg)

Bygg torn av lasagneplattorna och fyll dem med aubergine och skinka. Toppa med het tomatsås.

Tillagningstid: 55 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Het tomatsås: Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Bryn lök och kryddor 3 minuter, tillsätt tomaterna och koka minst 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt crème fraiche till tomatsåsen.
  2. Skär auberginerna på längden i tunna skivor, cirka 5 millimeter. Salta och peppra. Grilla eller stekt dem i het panna 1 minut på varje sida. Lägg ut pastaplattorna på en skärbräda och fördela ut aubergine, skinka, salvia och 2/3 av osten. Rulla ihop från långsidan och skär cirka 4-5 centimeter tjocka bitar. Ställ stubbarna på högkant i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och strö på resterande ost.
  3. Gratinera i ugnen cirka 20 minuter. Garnera eventuellt med några färska salviablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Slavica

2012-07-04

Mycket gott. Uppskattat varige gång jag har lagat denna rätt. Slavica

Susanne

2012-04-02

Hej! Här kommer receptet. Kram Kristina

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Lax- och spenatpaj

(89)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Grön risnudelsallad

(8)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Tomatsås med spagetti

(38)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies