Pastasallad med oliver och chili
  • Tid 25 min

Pastasallad med oliver och chili

2 (1 betyg)

Italiensk pastasallad med mozzarella, basilika och oliver i en underbar kombination.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pasta, t ex penne
  • 1 liten röd lök
  • 1 röd chili
  • 4 tomater
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 250 g mozzarella
  • 0.5 dl färska basilikablad
  • 0.5 dl svarta oliver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilipepparn. Dela tomaterna, skrapa ur kärnorna och skär fruktköttet i tärningar. Blanda det skurna med salt, peppar och olja i en stor skål. Skär osten i tärningar.

  2. 2

    Låt pastan rinna av och vänd sedan ner den i tomatskålen tillsammans med ost, basilika och oliver.

Servering

Servera pastan varm eller kall med bröd till.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Caroline

    Mycket god och lättlagad!