Pastasallad med grillad aubergine och fetaost
  • Tid 30 min

Pastasallad med grillad aubergine och fetaost

3.06 (32 betyg)

Ljuvligt god pastasallad med grillad aubergine och paprika.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar
Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

  2. 2

    Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vänd ner i dressingen. Låt dra några minuter.

  3. 3

    Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö över flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ulrika

    Vansinnigt gott ! Vi tyckte dock inte att grönsakerna blev tillräckligt mjuka efter en låååång tid i ugnen, så vi skar upp dem i mindre bitar och stekte dem, å så fick vi auberginen så där himla god ....

  • Karin

    Laga

  • Elin

    Blev riktigt gott! Blandade i en burk kokta bönor också.