Pastasallad med grillad aubergine och fetaost

Betyg (1-5):
3.06 (32 betyg)

Ljuvligt god pastasallad med grillad aubergine och paprika.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vänd ner i dressingen. Låt dra några minuter.
  3. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö över flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2015-01-14

Vansinnigt gott ! Vi tyckte dock inte att grönsakerna blev tillräckligt mjuka efter en låååång tid i ugnen, så vi skar upp dem i mindre bitar och stekte dem, å så fick vi auberginen så där himla god ....

Karin

2014-09-21

Laga

Elin

2014-06-19

Blev riktigt gott! Blandade i en burk kokta bönor också.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Halloumiburgare med mustig salsa

(2)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Zucchinipaj

(23)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 350 g pastaskruvar eller valfri pasta
  • 350 g aubergine
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 2 rivna vitlöksklyftor

Pastasallad med grillad aubergine och fetaost

Betyg (1-5):
3.06 (32 betyg)

Ljuvligt god pastasallad med grillad aubergine och paprika.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Skär auberginen i 1–2 cm tjocka skivor och pensla båda sidor med olja. Skär paprikan i stora bitar. Grilla grönsakerna ca 10 min, skär dem i mindre bitar och vänd ner i dressingen. Låt dra några minuter.
  3. Blanda de grillade grönsakerna med pasta, fetaost och basilika. Strö över flingsalt och vrid ett par varv med pepparkvarnen över salladen innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2015-01-14

Vansinnigt gott ! Vi tyckte dock inte att grönsakerna blev tillräckligt mjuka efter en låååång tid i ugnen, så vi skar upp dem i mindre bitar och stekte dem, å så fick vi auberginen så där himla god ....

Karin

2014-09-21

Laga

Elin

2014-06-19

Blev riktigt gott! Blandade i en burk kokta bönor också.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(2)

Halloumiburgare med mustig salsa

(2)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Zucchinipaj

(23)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies