Pastarosor med kallrökt lax och spenat

Betyg (1-5):
3.15 (26 betyg)

God kombination av salt lax, gräddig vitvinsås, färsk pasta och nyttig spenat.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 300 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 250 g färska lasagneplattor
  • Vitvinsås:
  • 1 tsk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar

Gör så här

  1. Hetta upp en kastrull med olja och stek löken till vitvinssåsen så den mjuknar utan att få färg. Slå på vin, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt småputtra i ca 5 min.

Vitvinsås

  1. Stek lök, vitlök och spenat i olivolja så de mjuknar utan att få färg. Strimla laxen och fördela spenat och lax över alla lasagneplattorna. Rulla ihop pastaplattorna från kortändan och dela i 3 bitar. Ställ pastarosorna ganska tätt i en ugnsform och häll över vitvinssåsen så den nästan täcker pastan.
  2. Grädda i ugnen ca 20 min. Servera med en god blandad sallad.

Tips

Hyvlad fänkål med citronsaft, olja och salt är en supergod sallad till fisk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 300 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 250 g färska lasagneplattor
  • Vitvinsås:
  • 1 tsk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

Betyg (1-5):
3.15 (26 betyg)

God kombination av salt lax, gräddig vitvinsås, färsk pasta och nyttig spenat.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en kastrull med olja och stek löken till vitvinssåsen så den mjuknar utan att få färg. Slå på vin, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt småputtra i ca 5 min.

Vitvinsås

  1. Stek lök, vitlök och spenat i olivolja så de mjuknar utan att få färg. Strimla laxen och fördela spenat och lax över alla lasagneplattorna. Rulla ihop pastaplattorna från kortändan och dela i 3 bitar. Ställ pastarosorna ganska tätt i en ugnsform och häll över vitvinssåsen så den nästan täcker pastan.
  2. Grädda i ugnen ca 20 min. Servera med en god blandad sallad.

Tips

Hyvlad fänkål med citronsaft, olja och salt är en supergod sallad till fisk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies