Pastapytt med svamp och pumpa samt yoghurtkräm
  • Tid 35 min

Pastapytt med svamp och pumpa samt yoghurtkräm

4 (4 betyg)

När man gör pytten med pasta blir det som en helt ny rätt. Se till att pastan är al dente.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g pasta penne eller liknande
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 500 g butternutpumpa
  • 2 tsk olivolja
  • 3 msk hackad färsk timjan + några kvistar
Till garnering:
  • 1 citron, finrivet skal
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
Yoghurtkräm:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • salt
  • kallpressad rapsolja eller olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till yoghurtkrämen och smaka av med salt. Ringla några droppar olja ovanpå.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Stek någon minut till och lägg åt sidan.

  3. 3

    Skala och tärna pumpan, ca 2 x 2 cm. Stek pumpan mjuk med gyllene stekyta i olja.

  4. 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med svamp, pumpa, timjan och finrivet citronskal (endast det gula). Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av med salt.

  5. 5

    Servera pastan med en klick av krämen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du plockar egen svamp är den perfekt i pytten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar