Pastagratäng med pennepasta
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Pastagratäng med pennepasta

3.91 (11 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta t ex penne (ca 1 liter kokt pasta)
  • 125 g mozzarella, riven i bitar
Snabb köttfärssås
  • 2 gula lökar, hackad
  • 2 morötter, rivna
  • 500 g köttfärs
  • 800 g tomatsås, gärna smaksatt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka löken och riv morötterna. Stek köttfärsen brun och smulig i torr panna.

  2. 2

    Tillsätt lök och morot och stek med någon minut. Häll på tomatsåsen och låt småputtra 5 min.

  3. 3

    Vänd runt pastan med köttfärssåsen i en gratängform och toppa med mozzarella. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg, ca 10 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lök och morötter är bra för både hälsan och plånboken, och så räcker maten till flera.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stefan

    Gick snabbt att tillaga, blev aningen smaklös tycker jag, men barnen gillade den. Det blev 2 stora formar av receptet, snarare 6+ portioner :)

  • Michael

    Okej. Ovan i köket, och ni kan skratta om ni vill, men i vissa gtatänger ska pastan vara kokt, i andra inte. Jag tyckte att det verkade vara lite lite vätska i denna för att sätta in med okokt pasta, men så blev det. KOKA PASTAN FÖRST! 😊 Just sayin'... Oaktat att det inte nämns i receptet, utan som en parentes i ingredienserna.