Pastagratäng med pennepasta

Betyg (1-5):
3.93 (15 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 400 g pasta t ex penne (ca 1 liter kokt pasta)
  • 125 g mozzarella, riven i bitar
  • Snabb köttfärssås
  • 2 gula lökar, hackad
  • 2 morötter, rivna
  • 500 g köttfärs
  • 800 g tomatsås, gärna smaksatt

Gör så här

  1. Hacka löken och riv morötterna. Stek köttfärsen brun och smulig i torr panna.
  2. Tillsätt lök och morot och stek med någon minut. Häll på tomatsåsen och låt småputtra 5 min.
  3. Vänd runt pastan med köttfärssåsen i en gratängform och toppa med mozzarella. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg, ca 10 min.

Tips

Lök och morötter är bra för både hälsan och plånboken, och så räcker maten till flera.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2017-05-11

Gick snabbt att tillaga, blev aningen smaklös tycker jag, men barnen gillade den. Det blev 2 stora formar av receptet, snarare 6+ portioner :)

Michael

2017-04-21

Okej. Ovan i köket, och ni kan skratta om ni vill, men i vissa gtatänger ska pastan vara kokt, i andra inte. Jag tyckte att det verkade vara lite lite vätska i denna för att sätta in med okokt pasta, men så blev det. KOKA PASTAN FÖRST! 😊 Just sayin'... Oaktat att det inte nämns i receptet, utan som en parentes i ingredienserna.

Liknande recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Krämig grönkåls- och pumpagratäng

(12)

Norrlandspizza

(8)

Fetaostfylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

(28)

Skink- och ostpaj

(5)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g pasta t ex penne (ca 1 liter kokt pasta)
  • 125 g mozzarella, riven i bitar
  • Snabb köttfärssås
  • 2 gula lökar, hackad
  • 2 morötter, rivna
  • 500 g köttfärs
  • 800 g tomatsås, gärna smaksatt

Pastagratäng med pennepasta

Betyg (1-5):
3.93 (15 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka löken och riv morötterna. Stek köttfärsen brun och smulig i torr panna.
  2. Tillsätt lök och morot och stek med någon minut. Häll på tomatsåsen och låt småputtra 5 min.
  3. Vänd runt pastan med köttfärssåsen i en gratängform och toppa med mozzarella. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fin färg, ca 10 min.

Tips

Lök och morötter är bra för både hälsan och plånboken, och så räcker maten till flera.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2017-05-11

Gick snabbt att tillaga, blev aningen smaklös tycker jag, men barnen gillade den. Det blev 2 stora formar av receptet, snarare 6+ portioner :)

Michael

2017-04-21

Okej. Ovan i köket, och ni kan skratta om ni vill, men i vissa gtatänger ska pastan vara kokt, i andra inte. Jag tyckte att det verkade vara lite lite vätska i denna för att sätta in med okokt pasta, men så blev det. KOKA PASTAN FÖRST! 😊 Just sayin'... Oaktat att det inte nämns i receptet, utan som en parentes i ingredienserna.

Liknande recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Krämig grönkåls- och pumpagratäng

(12)

Norrlandspizza

(8)

Fetaostfylld lövbiff med medelhavsgrönsaker

(28)

Skink- och ostpaj

(5)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies