Pastagratäng med fylld pasta och fetaost
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Pastagratäng med fylld pasta och fetaost

3.76 (17 betyg)

Pastagratäng med ostfylld färsk pasta, broccoli och fetaost

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g broccoli
  • 500 g färsk tortellini fylld med ost
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
Till servering
  • rökt kalkon eller skinka
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Lägg i broccolin den sista minuten.

  2. 2

    Häll av vattnet och fördela pasta och broccoli i en ugnsform. Blanda grädde och vitlök och häll över gratängen.

  3. 3

    Smula över fetaosten, ringla över olivoljan och dra ett varv med pepparkvarnen.

  4. 4

    Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Toppa med basilika och servera med kalkon eller skinka.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emelie

    Mycket gott! Nästa gång blir det nog dock lite mer grädde. Vi hade knaperstekt bacon till, super!

  • Josephine

    Maria det är väl bara ett förslag förstår du väl.

  • Maria

    Det känns lite fel att detta recept kommer upp som förslag på en vegetarisk middag, när det står att det ska serveras med skinka eller kalkon

  • Nini

    Jag la till oliver och pesto, blev riktigt bra! Snabbt o enkelt!