Pasta puttanesca med sardiner
  • Tid 15 min

Pasta puttanesca med sardiner

5 (1 betyg)

Smakrik pasta med kapris, sardiner och vitlök

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl små kapris
  • 120 g sardiner, i olja, på burk
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka kruspersilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och kapris.

  2. 2

    Lyft sardinerna ur oljan och lägg ner i såsen. Rör om och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Vänd runt med pastan och finhackad persilja.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Franziska

    ännu bättre om man använder sadinernas olja för att fräsa lök, vitlök osv