Pasta puttanesca med sardiner

Betyg (1-5):
3.13 (15 betyg)

Smakrik pasta med kapris, sardiner och vitlök

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl små kapris
  • 120 g sardiner, i olja, på burk
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka kruspersilja

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och kapris.
  2. Lyft sardinerna ur oljan och lägg ner i såsen. Rör om och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Vänd runt med pastan och finhackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Freddan

2019-06-09

Håller med tidigare inlägg att denna inte var god.. skulle det vara sardeller kanske? Den går att "rädda" med sambal oelek.

Sarah

2019-05-25

Nix. Föll oss inte i smak. Trotts att vi bara hade hälften av sardinerna så sved den inlagda havs smaken i munnen. Gick inte ens att kamouflera med ost.

Jeanette

2019-05-17

Super smidig och god (enligt mig) tyvärr gillade inte gubben och ungen denna rätt.

Franziska

2019-04-21

ännu bättre om man använder sadinernas olja för att fräsa lök, vitlök osv

Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl små kapris
  • 120 g sardiner, i olja, på burk
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka kruspersilja

Pasta puttanesca med sardiner

Betyg (1-5):
3.13 (15 betyg)

Smakrik pasta med kapris, sardiner och vitlök

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och kapris.
  2. Lyft sardinerna ur oljan och lägg ner i såsen. Rör om och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Vänd runt med pastan och finhackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Freddan

2019-06-09

Håller med tidigare inlägg att denna inte var god.. skulle det vara sardeller kanske? Den går att "rädda" med sambal oelek.

Sarah

2019-05-25

Nix. Föll oss inte i smak. Trotts att vi bara hade hälften av sardinerna så sved den inlagda havs smaken i munnen. Gick inte ens att kamouflera med ost.

Jeanette

2019-05-17

Super smidig och god (enligt mig) tyvärr gillade inte gubben och ungen denna rätt.

Franziska

2019-04-21

ännu bättre om man använder sadinernas olja för att fräsa lök, vitlök osv

Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies