

Pasta puttanesca med sardiner
Smakrik pasta med kapris, sardiner och vitlök
- 400 g spagetti
- 1 gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 0.5 dl små kapris
- 120 g sardiner, i olja, på burk
- 1 msk flytande honung
- salt och svartpeppar
- 1 kruka kruspersilja
Gör så här
- Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och kapris.
- Lyft sardinerna ur oljan och lägg ner i såsen. Rör om och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Vänd runt med pastan och finhackad persilja.
Pasta puttanesca med sardiner
Smakrik pasta med kapris, sardiner och vitlök
Gör så här
- Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och kapris.
- Lyft sardinerna ur oljan och lägg ner i såsen. Rör om och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Vänd runt med pastan och finhackad persilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-13
Gott och snabb att laga! 💚 Extra gott med lite riven parmesan
2019-08-14
Hej Jenny, det här är en variant av puttanesca där vi har valt sardiner i stället för sardeller. Därför har vi också döpt receptet till Pasta puttanesca med sardiner, för att förtydliga.
2019-08-05
Man har inte sardiner i puttanesca, utan sardeller.
2019-07-22
Supergod med sardiner i tomatsås i stället! Lite vin får ersätta vattnet och gärna några hackade färska tomater i.
2019-06-09
Håller med tidigare inlägg att denna inte var god.. skulle det vara sardeller kanske? Den går att "rädda" med sambal oelek.
2019-05-25
Nix. Föll oss inte i smak. Trotts att vi bara hade hälften av sardinerna så sved den inlagda havs smaken i munnen. Gick inte ens att kamouflera med ost.
2019-05-17
Super smidig och god (enligt mig) tyvärr gillade inte gubben och ungen denna rätt.
2019-04-21
ännu bättre om man använder sadinernas olja för att fräsa lök, vitlök osv
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Teresa
2019-11-13
Gott och snabb att laga! 💚 Extra gott med lite riven parmesan
2019-08-14
Hej Jenny, det här är en variant av puttanesca där vi har valt sardiner i stället för sardeller. Därför har vi också döpt receptet till Pasta puttanesca med sardiner, för att förtydliga.
Jenny
2019-08-05
Man har inte sardiner i puttanesca, utan sardeller.
Ewa
2019-07-22
Supergod med sardiner i tomatsås i stället! Lite vin får ersätta vattnet och gärna några hackade färska tomater i.
Freddan
2019-06-09
Håller med tidigare inlägg att denna inte var god.. skulle det vara sardeller kanske? Den går att "rädda" med sambal oelek.
Sarah
2019-05-25
Nix. Föll oss inte i smak. Trotts att vi bara hade hälften av sardinerna så sved den inlagda havs smaken i munnen. Gick inte ens att kamouflera med ost.
Jeanette
2019-05-17
Super smidig och god (enligt mig) tyvärr gillade inte gubben och ungen denna rätt.
Franziska
2019-04-21
ännu bättre om man använder sadinernas olja för att fräsa lök, vitlök osv