Pasta puttanesca med sardiner

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Smakrik pasta med kapris, sardiner och vitlök

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl små kapris
  • 120 g sardiner, i olja, på burk
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka kruspersilja

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och kapris.
  2. Lyft sardinerna ur oljan och lägg ner i såsen. Rör om och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Vänd runt med pastan och finhackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresa

2019-11-13

Gott och snabb att laga! 💚 Extra gott med lite riven parmesan

Coop

2019-08-14

Hej Jenny, det här är en variant av puttanesca där vi har valt sardiner i stället för sardeller. Därför har vi också döpt receptet till Pasta puttanesca med sardiner, för att förtydliga.

Jenny

2019-08-05

Man har inte sardiner i puttanesca, utan sardeller.

Ewa

2019-07-22

Supergod med sardiner i tomatsås i stället! Lite vin får ersätta vattnet och gärna några hackade färska tomater i.

Freddan

2019-06-09

Håller med tidigare inlägg att denna inte var god.. skulle det vara sardeller kanske? Den går att "rädda" med sambal oelek.

Sarah

2019-05-25

Nix. Föll oss inte i smak. Trotts att vi bara hade hälften av sardinerna så sved den inlagda havs smaken i munnen. Gick inte ens att kamouflera med ost.

Jeanette

2019-05-17

Super smidig och god (enligt mig) tyvärr gillade inte gubben och ungen denna rätt.

Franziska

2019-04-21

ännu bättre om man använder sadinernas olja för att fräsa lök, vitlök osv

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lökpaj med smördeg

(30)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl små kapris
  • 120 g sardiner, i olja, på burk
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka kruspersilja

Pasta puttanesca med sardiner

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Smakrik pasta med kapris, sardiner och vitlök

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i olja under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och kapris.
  2. Lyft sardinerna ur oljan och lägg ner i såsen. Rör om och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Vänd runt med pastan och finhackad persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresa

2019-11-13

Gott och snabb att laga! 💚 Extra gott med lite riven parmesan

Coop

2019-08-14

Hej Jenny, det här är en variant av puttanesca där vi har valt sardiner i stället för sardeller. Därför har vi också döpt receptet till Pasta puttanesca med sardiner, för att förtydliga.

Jenny

2019-08-05

Man har inte sardiner i puttanesca, utan sardeller.

Ewa

2019-07-22

Supergod med sardiner i tomatsås i stället! Lite vin får ersätta vattnet och gärna några hackade färska tomater i.

Freddan

2019-06-09

Håller med tidigare inlägg att denna inte var god.. skulle det vara sardeller kanske? Den går att "rädda" med sambal oelek.

Sarah

2019-05-25

Nix. Föll oss inte i smak. Trotts att vi bara hade hälften av sardinerna så sved den inlagda havs smaken i munnen. Gick inte ens att kamouflera med ost.

Jeanette

2019-05-17

Super smidig och god (enligt mig) tyvärr gillade inte gubben och ungen denna rätt.

Franziska

2019-04-21

ännu bättre om man använder sadinernas olja för att fräsa lök, vitlök osv

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lökpaj med smördeg

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies