Pasta penne med bacon och dijonsenap
Pasta penne med bacon och dijonsenap
  • Tid 20 min

Pasta penne med bacon och dijonsenap

3.5 (8 betyg)

80-talsklassiker! Penne med bacon och dijon i en krämig sås.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.

  2. 2

    Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar