Pasta penne med bacon och dijonsenap

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

80-talsklassiker! Penne med bacon och dijon i en krämig sås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.
  2. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskwok med cashewnötter - Coop

(6)

Brunchplåt - Coop

(33)

Japansk färs- och kålpanna - Coop

(0)

Tacosoppa med färs - Coop

(3)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering

Pasta penne med bacon och dijonsenap

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

80-talsklassiker! Penne med bacon och dijon i en krämig sås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.
  2. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskwok med cashewnötter - Coop

(6)

Brunchplåt - Coop

(33)

Japansk färs- och kålpanna - Coop

(0)

Tacosoppa med färs - Coop

(3)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies