Pasta penne med bacon och dijonsenap

Betyg (1-5):
3.46 (13 betyg)

80-talsklassiker! Penne med bacon och dijon i en krämig sås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.
  2. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk pastasallad med lomo, tomater och oliver

(1)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Skomakarlåda

(12)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(241)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g pasta
  • 260 g bacon, använd gärna kalkon- eller kycklingbacon
  • 100 g purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, tunt strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • parmesanost, finriven, till servering
  • 1 tsk salt

Pasta penne med bacon och dijonsenap

Betyg (1-5):
3.46 (13 betyg)

80-talsklassiker! Penne med bacon och dijon i en krämig sås.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek baconet i torr stekpanna och tillsätt purjolök och paprika när baconet fått fin färg.
  2. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop ca 5 min. Vänd runt pastan med såsen och servera med finriven parmesan.

Tips

Stek champinjoner med purjolöken. Jättegod kombination!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk pastasallad med lomo, tomater och oliver

(1)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Skomakarlåda

(12)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(241)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies