Pasta med svamp

Pasta med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Stekta champinjoner, pumpa och vitlök tillsammans med al dente pasta i en pytt. Toppa med finrivet citronskal och servera krämig yoghurtsås med parmesan, honung och vitlök till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 200 g pasta penne eller liknande
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 500 g butternutpumpa
  • 2 tsk olivolja
  • 3 msk hackad färsk timjan + några kvistar
  • Till garnering:
  • 1 citron, finrivet skal
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Yoghurtkräm:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • kallpressad rapsolja eller olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurtkrämen och smaka av med salt. Ringla några droppar olja ovanpå.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Stek någon minut till och lägg åt sidan.
  3. Skala och tärna pumpan, ca 2 x 2 cm. Stek pumpan mjuk med gyllene stekyta i olja.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med svamp, pumpa, timjan och finrivet citronskal (endast det gula). Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av med salt.
  5. Servera pastan med en klick av krämen.

Tips

Om du plockar egen svamp är den perfekt i pytten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-12-06

God yoghurtkräm!

Pasta med svamp
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g pasta penne eller liknande
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 500 g butternutpumpa
  • 2 tsk olivolja
  • 3 msk hackad färsk timjan + några kvistar
  • Till garnering:
  • 1 citron, finrivet skal
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Yoghurtkräm:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • kallpressad rapsolja eller olivolja
  • salt

Pasta med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Stekta champinjoner, pumpa och vitlök tillsammans med al dente pasta i en pytt. Toppa med finrivet citronskal och servera krämig yoghurtsås med parmesan, honung och vitlök till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurtkrämen och smaka av med salt. Ringla några droppar olja ovanpå.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Stek någon minut till och lägg åt sidan.
  3. Skala och tärna pumpan, ca 2 x 2 cm. Stek pumpan mjuk med gyllene stekyta i olja.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med svamp, pumpa, timjan och finrivet citronskal (endast det gula). Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av med salt.
  5. Servera pastan med en klick av krämen.

Tips

Om du plockar egen svamp är den perfekt i pytten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-12-06

God yoghurtkräm!