Pasta med stekta laxkuber, sardeller och gremolata
  • Tid 25 min

Pasta med stekta laxkuber, sardeller och gremolata

3.67 (9 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 g laxfilé i kuber
  • 5 finhackade sardeller
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 dl hackad persilja, gärna bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta. Lyft ur laxen, sänk värmen och lägg sardeller, vitlök och chili i stekpannan. Stek någon minut.

  3. 3

    Vänd ihop pastan med persilja, citronskal (endast det gula) och oljan med sardeller, vitlök och chili. Smaka av med citronsaft och toppa med laxkuberna.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jimmy

    Gott!

  • Monika

    Riktigt fräsch och god rätt. Ingenting för 7 och 4 åringen men en riktig hit för mig och mannen.

  • Britt-Marie Gustafsson

    God och enkel rätt, kan gärna vara en citron till

  • Lars

    Vad tror om detta