För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pasta med spenatpesto

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bästa picknickmaten, en klassisk pastasallad med pesto som blandas med knaperstekt kassler.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g pasta
  • 300 g kassler, fintärnad
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g tomater, tärnade
  • svartpeppar
  • Spenatpesto
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 60 g fryst spenat, tinad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk vatten
  • 60 g Grana padano, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek den tärnade kasslern knaprig i olja.

Spenatpesto

  1. Rosta solroskärnorna i torr stekpanna till fin färg. Krama vätskan ur spenaten. Mixa ihop spenat med basilika, solroskärnor, olja, vitlök och vatten. Rör ner osten och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Vänd runt peston med den nykokta pastan och kasslern. Toppa med tärnade tomater och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(37)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(133)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(22)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(147)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(56)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(20)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g pasta
  • 300 g kassler, fintärnad
  • 0.5 msk olivolja
  • 200 g tomater, tärnade
  • svartpeppar
  • Spenatpesto
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 60 g fryst spenat, tinad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 2 msk vatten
  • 60 g Grana padano, finriven
  • salt och svartpeppar

Pasta med spenatpesto

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bästa picknickmaten, en klassisk pastasallad med pesto som blandas med knaperstekt kassler.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek den tärnade kasslern knaprig i olja.

Spenatpesto

  1. Rosta solroskärnorna i torr stekpanna till fin färg. Krama vätskan ur spenaten. Mixa ihop spenat med basilika, solroskärnor, olja, vitlök och vatten. Rör ner osten och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Vänd runt peston med den nykokta pastan och kasslern. Toppa med tärnade tomater och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(37)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(133)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(22)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(147)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(56)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(20)