Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor
  • Tid 30 min

Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor

4.29 (17 betyg)

Ser inte mycket ut för världen… Men är grymt gott! Receptör; Paolo Roberto

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g färsk tagliatelle
  • 1 zucchini
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 300 g marinerade kronärtskockor, delade
  • salt och peppar
Pistagepesto
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk vatten
  • 0.5 dl finriven parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 dl olivolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 min och låt dem rinna av i ett durkslag.

  2. 2

    Mixa till en slät pesto med resten av ingredienserna och smaka av med salt.

  3. 3

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.

  4. 4

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och zucchini under omrörning tills de är mjuka utan att de fått färg. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka någon minut kortare än anvisningen på förpackningen.

  5. 5

    Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Vänd runt med peston, zucchinin och kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop redaktör

    Till Sara: Det ska vara marinerade kronärtskockor.

  • Sara

    Står inte hur man ska förbereda eller använda kronärtskockan?