Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.21 (24 betyg)

Pasta med strimlad zucchini och kronärtskocka i en pesto på pistagenötter. En pastarätt som garanterat kommer att göra succé!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk tagliatelle
  • 1 zucchini
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 300 g marinerade kronärtskockor, delade
  • salt och peppar
  • Pistagepesto
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk vatten
  • 0.5 dl finriven parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 min och låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Mixa till en slät pesto med resten av ingredienserna och smaka av med salt.
  3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och zucchini under omrörning tills de är mjuka utan att de fått färg. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka någon minut kortare än anvisningen på förpackningen.
  5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Vänd runt med peston, zucchinin och kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2019-04-06

Otroligt krämigt och gott! Mums!!!

Checkbox Coop

2017-04-25

Till Sara: Det ska vara marinerade kronärtskockor.

Sara

2017-04-24

Står inte hur man ska förbereda eller använda kronärtskockan?

Liknande recept

Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Grönsakspasta

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g färsk tagliatelle
  • 1 zucchini
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 300 g marinerade kronärtskockor, delade
  • salt och peppar
  • Pistagepesto
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk vatten
  • 0.5 dl finriven parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 dl olivolja
  • salt

Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.21 (24 betyg)

Pasta med strimlad zucchini och kronärtskocka i en pesto på pistagenötter. En pastarätt som garanterat kommer att göra succé!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 min och låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Mixa till en slät pesto med resten av ingredienserna och smaka av med salt.
  3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och zucchini under omrörning tills de är mjuka utan att de fått färg. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka någon minut kortare än anvisningen på förpackningen.
  5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Vänd runt med peston, zucchinin och kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2019-04-06

Otroligt krämigt och gott! Mums!!!

Checkbox Coop

2017-04-25

Till Sara: Det ska vara marinerade kronärtskockor.

Sara

2017-04-24

Står inte hur man ska förbereda eller använda kronärtskockan?

Liknande recept

Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Grönsakspasta

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)