Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor

Betyg (1-5):
4.14 (21 betyg)

Ser inte mycket ut för världen… Men är grymt gott! Receptör; Paolo Roberto

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g färsk tagliatelle
  • 1 zucchini
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 300 g marinerade kronärtskockor, delade
  • Pistagepesto
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk vatten
  • 0.5 dl finriven parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 min och låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Mixa till en slät pesto med resten av ingredienserna och smaka av med salt.
  3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och zucchini under omrörning tills de är mjuka utan att de fått färg. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka någon minut kortare än anvisningen på förpackningen.
  5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Vänd runt med peston, zucchinin och kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2019-04-06

Otroligt krämigt och gott! Mums!!!

Coop redaktör

2017-04-25

Till Sara: Det ska vara marinerade kronärtskockor.

Sara

2017-04-24

Står inte hur man ska förbereda eller använda kronärtskockan?

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(52)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Färsk fylld pasta med ugnsbakade grönsaker och mozzarella

(9)

Lady och Lufsenpasta

(14)

Gnocchi med svamp och blomkål

(42)

Pasta med bacon och blomkål

(9)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(56)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g färsk tagliatelle
  • 1 zucchini
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 300 g marinerade kronärtskockor, delade
  • Pistagepesto
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 msk vatten
  • 0.5 dl finriven parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 dl olivolja

Pasta med pistagepesto, zucchini och kronärtskockor

Betyg (1-5):
4.14 (21 betyg)

Ser inte mycket ut för världen… Men är grymt gott! Receptör; Paolo Roberto

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 min och låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Mixa till en slät pesto med resten av ingredienserna och smaka av med salt.
  3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Dela zucchinin på längden och skär i halvmånar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och zucchini under omrörning tills de är mjuka utan att de fått färg. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka någon minut kortare än anvisningen på förpackningen.
  5. Låt pastan rinna av i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen. Vänd runt med peston, zucchinin och kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2019-04-06

Otroligt krämigt och gott! Mums!!!

Coop redaktör

2017-04-25

Till Sara: Det ska vara marinerade kronärtskockor.

Sara

2017-04-24

Står inte hur man ska förbereda eller använda kronärtskockan?

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(52)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Färsk fylld pasta med ugnsbakade grönsaker och mozzarella

(9)

Lady och Lufsenpasta

(14)

Gnocchi med svamp och blomkål

(42)

Pasta med bacon och blomkål

(9)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(56)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies