Pasta med paprikapesto och halloumi
  • Tid 20 min

Pasta med paprikapesto och halloumi

3.64 (69 betyg)

Gott och mättande. Garanterat uppskattat av hela familjen!

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl olivolja
  • 50 g finriven parmesan
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • salt
  • 320 g pasta
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g halloumi
  • 1 knippa grön sparris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikorna och lägg bitarna med skalet uppåt på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills skalet är lite brunsvart, ca 20 min. Kyl i kallt vatten, skala och ta bort kärnhuset.

  2. 2

    Rosta solroskärnor i en torr stek- panna. Mixa paprika, olja, solros- kärnor, parmesan och vitlök till en slät pesto. Smaka av med salt.

  3. 3

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Stek i het panna med olivolja, ca 2 minuter.

  4. 4

    Skiva halloumi och stek i het stekpanna med olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med riven parmesan.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Joanna

    Supergott men tog (i vanlig ordning när jag lagar mat) MYCKET mer än 20 minuter. Att ta bort skalet från paprikorna tog typ 10 ;) jag fattar inte heller hur man ansar sparrisarna SNABBT. Ytterligare 10 mintuer bara där. Halloumi körde jag för långt i stekpannan så att den blev för torr.. men annars - väldigt god smak! Blir en repris!

  • Elisabeth Almroth

    Nu har jag blivit ombedd att tillaga rätten ytterligare en gång vilket är ett utomordentligt gott betyg .

  • Katarina Thorsen

    Fantasiskt god!

  • Ulrika

    Riktigt, riktigt bra vardagsmat! Tack för tipset om paprikapesto - har inte testat det tidigare. Peston gick inte riktigt åt, så vi har ätit den som pålägg på gott bröd sen. Och för mig tog det ca 20 min om man räknar bort tiden i ugn för paprikan - det kan man göra tidigare under dagen. Gott!

Visa fler