Pasta med paprikapesto och halloumi

Betyg (1-5):
3.62 (71 betyg)

Gott och mättande. Garanterat uppskattat av hela familjen!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl olivolja
  • 50 g finriven parmesan
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 320 g pasta
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g halloumi
  • 1 knippa grön sparris
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikorna och lägg bitarna med skalet uppåt på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills skalet är lite brunsvart, ca 20 min. Kyl i kallt vatten, skala och ta bort kärnhuset.
  2. Rosta solroskärnor i en torr stek- panna. Mixa paprika, olja, solros- kärnor, parmesan och vitlök till en slät pesto. Smaka av med salt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Stek i het panna med olivolja, ca 2 minuter.
  4. Skiva halloumi och stek i het stekpanna med olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Joanna

2016-04-10

Supergott men tog (i vanlig ordning när jag lagar mat) MYCKET mer än 20 minuter. Att ta bort skalet från paprikorna tog typ 10 ;) jag fattar inte heller hur man ansar sparrisarna SNABBT. Ytterligare 10 mintuer bara där. Halloumi körde jag för långt i stekpannan så att den blev för torr.. men annars - väldigt god smak! Blir en repris!

Elisabeth Almroth

2015-08-28

Nu har jag blivit ombedd att tillaga rätten ytterligare en gång vilket är ett utomordentligt gott betyg .

Katarina Thorsen

2015-06-01

Fantasiskt god!

Ulrika

2015-05-16

Riktigt, riktigt bra vardagsmat! Tack för tipset om paprikapesto - har inte testat det tidigare. Peston gick inte riktigt åt, så vi har ätit den som pålägg på gott bröd sen. Och för mig tog det ca 20 min om man räknar bort tiden i ugn för paprikan - det kan man göra tidigare under dagen. Gott!

Sara

2015-05-05

Det här receptet tog verkligen inte 20 minuter! Men slutresultatet blev väldigt bra och var mycket uppskattat av resten av familjen. Halloumins sälta, solrosfröna och sparrisen som gav lite extra tuggmotstånd blev en härlig kombo! Rekommenderas!

Liknande recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Godaste köttbullarna

(0)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Squashplättar

(91)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl olivolja
  • 50 g finriven parmesan
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 320 g pasta
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g halloumi
  • 1 knippa grön sparris
  • salt

Pasta med paprikapesto och halloumi

Betyg (1-5):
3.62 (71 betyg)

Gott och mättande. Garanterat uppskattat av hela familjen!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikorna och lägg bitarna med skalet uppåt på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills skalet är lite brunsvart, ca 20 min. Kyl i kallt vatten, skala och ta bort kärnhuset.
  2. Rosta solroskärnor i en torr stek- panna. Mixa paprika, olja, solros- kärnor, parmesan och vitlök till en slät pesto. Smaka av med salt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Stek i het panna med olivolja, ca 2 minuter.
  4. Skiva halloumi och stek i het stekpanna med olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Joanna

2016-04-10

Supergott men tog (i vanlig ordning när jag lagar mat) MYCKET mer än 20 minuter. Att ta bort skalet från paprikorna tog typ 10 ;) jag fattar inte heller hur man ansar sparrisarna SNABBT. Ytterligare 10 mintuer bara där. Halloumi körde jag för långt i stekpannan så att den blev för torr.. men annars - väldigt god smak! Blir en repris!

Elisabeth Almroth

2015-08-28

Nu har jag blivit ombedd att tillaga rätten ytterligare en gång vilket är ett utomordentligt gott betyg .

Katarina Thorsen

2015-06-01

Fantasiskt god!

Ulrika

2015-05-16

Riktigt, riktigt bra vardagsmat! Tack för tipset om paprikapesto - har inte testat det tidigare. Peston gick inte riktigt åt, så vi har ätit den som pålägg på gott bröd sen. Och för mig tog det ca 20 min om man räknar bort tiden i ugn för paprikan - det kan man göra tidigare under dagen. Gott!

Sara

2015-05-05

Det här receptet tog verkligen inte 20 minuter! Men slutresultatet blev väldigt bra och var mycket uppskattat av resten av familjen. Halloumins sälta, solrosfröna och sparrisen som gav lite extra tuggmotstånd blev en härlig kombo! Rekommenderas!

Liknande recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Godaste köttbullarna

(0)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Squashplättar

(91)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies