Pasta med krämig laxsås

Betyg (1-5):
3.06 (35 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle, gnocchi, linguine
  • 200 g champinjoner, i skivor
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 liten gul lök eller schalottenlök, hackad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax, i strimlor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • vatten
  • 300 g haricots verts, kokta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Fräs svampen i fettet några minuter. Låt löken fräsa med. Tillsätt vatten och söndersmulad buljongtärning. Koka upp och sjud såsen några minuter. Blanda i crème fraiche och laxstrimlor och hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om såsen blir för tjock.
  3. Lägg upp den nykokta pastan i varma tallrikar och skeda över såsen. Servera med haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2018-07-18

Bytte vatten mot grädde och hade på svartpeppar och vitlökspulver. Himelskt gott! Hela familjen älskade rätten.

Liknande recept

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Gulasch med bönor

(23)

Bowl med sashimilax

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle, gnocchi, linguine
  • 200 g champinjoner, i skivor
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 liten gul lök eller schalottenlök, hackad
  • 1 dl vatten
  • 0.5 fiskbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax, i strimlor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • vatten
  • 300 g haricots verts, kokta

Pasta med krämig laxsås

Betyg (1-5):
3.06 (35 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen.
  2. Fräs svampen i fettet några minuter. Låt löken fräsa med. Tillsätt vatten och söndersmulad buljongtärning. Koka upp och sjud såsen några minuter. Blanda i crème fraiche och laxstrimlor och hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om såsen blir för tjock.
  3. Lägg upp den nykokta pastan i varma tallrikar och skeda över såsen. Servera med haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jessica

2018-07-18

Bytte vatten mot grädde och hade på svartpeppar och vitlökspulver. Himelskt gott! Hela familjen älskade rätten.

Liknande recept

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Gulasch med bönor

(23)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies