Pasta bolognese med mifú
  • Tid 35 min

Pasta bolognese med mifú

5 (1 betyg)

Recept från Valio och Sigrid Bárány

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g pasta
  • 330 g mifú naturell
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, hackad
  • 2 blekselleristjälkar, hackade
  • 150 g skogschampinjoner, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • valio smör laktosfri
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 400 g hela tomater, klippta
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk honung
  • valio smör laktosfri till stekning
  • japansk soja eller svartpeppar efter smak
Till servering
  • riven parmesan
  • färsk oregano
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

  2. 2

    Fräs lök, morot, selleri, svamp och vitlök mjuka i smör, tillsätt vin, tomater, oregano, och honung och låt sjuda under lock i ca 20 min. Späd med vatten om det blir för torrt.

  3. 3

    Hetta upp smör i en stekpanna och stek mifú gyllenbrun, ställ åt sidan.

  4. 4

    Häll i mifú i tomatsåsen och låt koka upp. Smaka av med ljus soja och svartpeppar.

  5. 5

    servera med pasta och toppa med riven parmesanost och oregano.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Stéphanie

    Bilden stämmer inte överens med hur det såg ut men smaken var det verkligen inte några som helst fel på. Väldigt gott.