Påsktårta med vit chokladmousse, lime och hallon
  • Tid 1 tim

Påsktårta med vit chokladmousse, lime och hallon

3.39 (59 betyg)

Låt påsken få en glad guldkant med en tårta fylld med härligt krämig mousse och saftiga söta hallon. De strössliga bottnarna? hur enkla som helst att göra! Vi lovar. Påskens godaste tårta är imponerande fin, men sååå enkel att göra.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 8

Ingredienser

12 portioner
  • 1 tårtbotten
  • 50 g vit choklad
  • 2 dl strössel
  • 3 askar färska hallon (à 125 g)
  • chokladägg
Vit chokladmousse med lime:
  • 250 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Chokladmousse: Smält chokladen i hälften av grädden på medelvärme under omrörning. Häll i resten av grädden och limeskal. Ställ in i kyl eller frys tills den är helt kall, (annars går den inte att vispa).

  2. 2

    Skär bort kanterna från tårtbottnarna, ca 2 cm från ytterkant. Häll ut strössel på en tallrik. Smält vit choklad i mikro eller försiktigt i vattenbad. Pensla kanterna med chokladen och rulla dem genast i strössel. Låt stelna.

  3. 3

    Vispa den helt avsvalnade grädden till en fluffig mousse, vispa inte för länge då kan den spricka. Lägg i en spritspåse med bred öppning.

  4. 4

    Mosa 2 askar hallon och bred ut på den understa botten. Spritsa ut moussen som figuren av en blomma och lägg på en tårtbottenskiva. Upprepa samma sak på de 2 kommande bottnarna. Garnera tårtan med den sista asken hallon och strö över chokladägg.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du göra tårtan glutenfri? Byt till glutenfria tårtbottnar och läs på förpackningarna till övriga ingredienser som eventuella kan innehålla spår av gluten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Louise

    Fick mycket beröm för denna tårta! Den vita chokladmoussen blev luftig och fräsch och passade utmärkt till hallonen. Gjorde egen tårtbotten och la till två extra askar hallon.

  • Rebecka

    Lite krånglig att göra o svår att få till så snygg som på bild. Moussen ville först inte bli tjock o sen skar den sig. Men den var god o populär bland barnen!

  • Ola

    Chokladmoussen skär sig oundvikligen till en sörja som bara smakar kakaofett. I övrigt inget problem att få tårtan att se fin ut som på bilden.

  • Alicia 12 år

    Enkel att göra, bakade botten själv, så att den blev extra smarrig och god. Superfräscht med lime och hallon till vitchoklad moussen:)

Visa fler