Päronkaka med tjinuski

Betyg (1-5):
2.81 (26 betyg)

Denna ljuvligt doftande kakan kommer till sin fulla rätt då den serveras och avnjuts med en krämig kolasås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 140 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 fasta päron, i tunna klyftor
  • Tjinuskisås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk flytande margarin

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och vetemjöl blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg på päronklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  2. Blanda grädde, socker och margarin till tjinuskisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra i 15 minuter. Häll såsen över kakan och grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 140 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 fasta päron, i tunna klyftor
  • Tjinuskisås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk flytande margarin

Päronkaka med tjinuski

Betyg (1-5):
2.81 (26 betyg)

Denna ljuvligt doftande kakan kommer till sin fulla rätt då den serveras och avnjuts med en krämig kolasås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och vetemjöl blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg på päronklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  2. Blanda grädde, socker och margarin till tjinuskisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra i 15 minuter. Häll såsen över kakan och grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Hallonsmoothie

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies