För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Päronkaka med tjinuski

Betyg (1-5):
2.89 (27 betyg)

Denna ljuvligt doftande kakan kommer till sin fulla rätt då den serveras och avnjuts med en krämig kolasås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 140 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 fasta päron, i tunna klyftor
  • Tjinuskisås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk flytande margarin

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och vetemjöl blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg på päronklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  2. Blanda grädde, socker och margarin till tjinuskisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra i 15 minuter. Häll såsen över kakan och grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne-Marie

2020-09-23

Jättegod kaka och lätt att göra!

Liknande recept

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Pepparkakscheesecake

(54)

Ananas med citron och vanilj

(7)

Silviatårta

(8)

Pistasch- och päronglass

(13)

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

(4)

Plommonkaka med hasselnötter

(56)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg
  • 140 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 fasta päron, i tunna klyftor
  • Tjinuskisås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk flytande margarin

Päronkaka med tjinuski

Betyg (1-5):
2.89 (27 betyg)

Denna ljuvligt doftande kakan kommer till sin fulla rätt då den serveras och avnjuts med en krämig kolasås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker. Tillsätt smält smör och vetemjöl blandat med bakpulvret. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg på päronklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  2. Blanda grädde, socker och margarin till tjinuskisåsen i en kastrull. Koka upp och låt sedan stå och puttra i 15 minuter. Häll såsen över kakan och grädda i ytterligare 20 minuter tills kakan fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne-Marie

2020-09-23

Jättegod kaka och lätt att göra!

Liknande recept

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Pepparkakscheesecake

(54)

Ananas med citron och vanilj

(7)

Silviatårta

(8)

Pistasch- och päronglass

(13)

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

(4)

Plommonkaka med hasselnötter

(56)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(18)