För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Parmaklädd lax

Betyg (1-5):
2.75 (8 betyg)

Det är gott när fisken får mycket smak, i detta recept hjälper både fetaosten och parman upp smaken.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg laxfilé
  • 1 tsk peppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1.2 kg kokt potatis
  • 500 g blandad sallad
  • 1 burk tzatziki

Gör så här

  1. Skär laxen i sex portionsbitar. Salta och peppra. Strö över fetaosten och rosmarin. Vira 1 skiva parmaskinka per portionsbit. Ringla över olivolja. Lägg eventuellt rosmarinkvistar ovanpå på laxpaketen. Grilla mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med kokt potatis, sallad och tzatziki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(18)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Torsk med paksoi

(14)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sashimi nudelsallad

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg laxfilé
  • 1 tsk peppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1.2 kg kokt potatis
  • 500 g blandad sallad
  • 1 burk tzatziki

Parmaklädd lax

Betyg (1-5):
2.75 (8 betyg)

Det är gott när fisken får mycket smak, i detta recept hjälper både fetaosten och parman upp smaken.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i sex portionsbitar. Salta och peppra. Strö över fetaosten och rosmarin. Vira 1 skiva parmaskinka per portionsbit. Ringla över olivolja. Lägg eventuellt rosmarinkvistar ovanpå på laxpaketen. Grilla mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med kokt potatis, sallad och tzatziki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(18)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Torsk med paksoi

(14)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Sashimi nudelsallad

(4)