Parmaklädd lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (8 betyg)

Det är gott när fisken får mycket smak, i detta recept hjälper både fetaosten och parman upp smaken.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg laxfilé
  • 1 tsk peppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1.2 kg kokt potatis
  • 500 g blandad sallad
  • 1 burk tzatziki

Gör så här

  1. Skär laxen i sex portionsbitar. Salta och peppra. Strö över fetaosten och rosmarin. Vira 1 skiva parmaskinka per portionsbit. Ringla över olivolja. Lägg eventuellt rosmarinkvistar ovanpå på laxpaketen. Grilla mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med kokt potatis, sallad och tzatziki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg laxfilé
  • 1 tsk peppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • 100 g smulad fetaost
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1.2 kg kokt potatis
  • 500 g blandad sallad
  • 1 burk tzatziki

Parmaklädd lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (8 betyg)

Det är gott när fisken får mycket smak, i detta recept hjälper både fetaosten och parman upp smaken.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i sex portionsbitar. Salta och peppra. Strö över fetaosten och rosmarin. Vira 1 skiva parmaskinka per portionsbit. Ringla över olivolja. Lägg eventuellt rosmarinkvistar ovanpå på laxpaketen. Grilla mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Servering

Servera med kokt potatis, sallad och tzatziki.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)