Parfait med lingon, kola och rostad mandelmassa
  • Tid 15 min + 8 tim i frys
  • Ugn 175º

Parfait med lingon, kola och rostad mandelmassa

3.5 (8 betyg)

God och julig parfait med lingon, kanel och rostad mandelmassa.

  • Tillagningstid 15 min + 8 tim i frys
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 397 g karamelliserad kondenserad mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl frysta lingon
Till servering
  • 100 g mandelmassa
  • lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig och vänd ner karamelliserad kondenserad mjölk, kanel och lingon.

  2. 2

    Vänd varsamt ner äggvitan och häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen minst 5 timmar.

  3. 3

    Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg. (Håll koll så det inte blir bränt.)

  4. 4

    Ta ut parfaiten 5 min före servering och toppa med riven mandelmassa och ev lingon.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Lättlagad och väldigt god. Rostad mandelmassa var pricken över i.